Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Adeia - Hourglass
Jaar van release: 2012
Label: Layered Reality Productions

Adeia - Hourglass

Wie mijn reviews wat vaker leest, zal ongetwijfeld weten dat ik een voorliefde heb voor het gebruik van genrevreemde elementen aan metal. Zelfs als dit niet altijd helemaal goed uitpakt, waardeer ik toch de poging. Met dat in het achterhoofd werd mij Adeia's Hourglass toebedeeld.

Hoewel dit Nederlandse zevental duidelijk opereert vanuit de proghoek, is de inslag toch vooral avant-gardistisch. Met name de viool en de cello zorgen voor een vernieuwend geluid, en dat is altijd prettig. Zeker wanneer de band daar ook nog vrij goed in slaagt.

Iets minder geslaagd zijn wellicht de songstructuren. Hoewel het er in de prog en avant-garde niet per se om te doen is een makkelijk te volgen nummer te schrijven, is het gezien de melodische benadering van Adeia toch prettig als er iets meer samenhang zou zijn. Maar als dit gezelschap wat meer aandacht aan compositie gaat besteden is er hier alvast een eerste fan. Wat dat betreft stemt deze driekwartier durende vijftracksschijf mij alleszins positief. Hier zijn vakmensen aan het werk. Potentie genoeg, het moet alleen nog wat meer uitgewerkt worden.

Tracklist:
1. Cordyceps
2. Providence
3. Hourglass
4. Filling The Void
5. Inheritance

Score: 78 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 16 januari 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]