Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Ghost - If You Have Ghost
Jaar van release: 2013
Label: Spinefarm Records

Ghost - If You Have Ghost

Ten tijde van het eerste album Opus Eponymous had Ghost al een cover opgenomen van Here Comes The Sun van The Beatles. Niet de minste band om te coveren, maar de mysterieuze Zweden brachten het er aardig van af. Eind vorig jaar dook ineens een cover op van I'm A Marionette van Ghosts landgenoten Abba. Papa Emeritus II en zijn gemaskerde bandleden hadden de smaak te pakken en bleken nog enkele deuntjes van anderen opgenomen te hebben, welke nu op hun eigen EP verschijnen.

De titel If You Have Ghost komt natuurlijk van het bijna gelijknamige nummer If You Have Ghosts van Roky Erickson. Ghost zet van dit nummer een degelijke eigen versie neer, die niet zo heel veel afwijkt van het origineel. Natuurlijk zingt Papa Emeritus II niet met een Texaans accent zoals Roky, maar heeft zijn stem een meer kalmerend effect op het nummer. Ook Crucified van het Zweedse extravagante gezelschap Army Of Lovers heeft de Ghost-behandeling ondergaan. Ook hier heeft Ghost zich het nummer goed eigen gemaakt, zonder al teveel af te wijken van het originele popnummer. Wel is deze versie een stuk harder en heeft de band er bijna een sinistere sound aan gegeven. Het origineel is ongetwijfeld een guilty pleasure bij velen, maar deze versie van Ghost is net zo tof.

Het kalme Waiting For The Night van Depeche Mode heeft Ghost omgetoverd tot een wat doomig nummer, met loodzware riffs in plaats van rustgevende synthesisermelodieën. Ook Abba's I'm A Marionette staat op dit schijfje, waarin Ghost ook weer heel wat zwaardere melodieën in heeft aangebracht. Een vermakelijke versie, maar wel het minste nummer op de schijf. Tenslotte staat er nog een liveopname van Secular Haze op, welke wat sneller en voller is dan de studioversie. Al met al staan er best wat leuke nummers op dit door Dave Grohl geproduceerde If You Have Ghost.

Tracklist:
1. If You Have Ghosts (Roky Erickson cover)
2. I'm A Marionette (Abba cover)
3. Crucified (Army Of Lovers cover)
4. Waiting For The Night (Depeche Mode cover)
5. Secular Haze (live)

Score: 75 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 14 november 2013

Koop dit album in

Meer Ghost:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ghost - If You Have Ghost
Reactie van Robster op 15-11-2013 om 12:44u

Leuk hebbeding! Besteld!

Ghost - If You Have Ghost
Reactie van callahan op 17-11-2013 om 19:28u
Score: 40 / 100

Net geluisterd. Gezapig, weinig pit en slaapverwekkend....

Ghost - If You Have Ghost
Reactie van Artorius op 29-11-2013 om 10:12u
Score: 20 / 100

Slappe hap. Slaapverwekkend saai. Smaken verschillen, maar ik begrijp met de beste wil van de wereld niet, waarom mensen dit kopen. Los daarvan, wie heeft eigenlijk ooit verzonnen dat Ghost een metalband is? Want dat is het in de verste verte niet.