Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Carach Angren - Lammendam (re-release)
Jaar van release: 2013
Label: Season of Mist

Carach Angren - Lammendam (re-release)

Season Of Mist en Carach Angren vonden dat het tijd was voor een re-release van het in 2008 verschenen debuutalbum Lammendam en hebben dit aangevuld met drie tracks van Ethereal Veiled Existence, de ep uit 2005. De opnames en het artwork van het origineel hebben ze volledig intact gelaten. En dat is maar goed ook, want daar was, en is, helemaal niks mis mee.

We bespraken dit album ten tijde van de release ook al eens en destijds gaf collega Gilbert in een uitgebreide review rondom de thematiek van dit album al 84 punten aan deze landgenoten. Nu, vijf jaar later, kan ik mij daar (nog steeds) volledig bij aansluiten; deze plaat is alles behalve gedateerd. Natuurlijk heeft Carach Angren intussen grote sprongen gemaakt via Death Came Through A Phantom Ship en Where The Corpses Sink Forever, maar door het strakke spel en de heldere productie komt de originaliteit van Lammendam goed tot zijn recht en is mede daardoor nog steeds relevant.

Eigenlijk is er niets dat verraadt dat dit de debuutplaat is en intussen al vijf jaar geleden ter perse ging, behalve dan het jaartal. Opvallend is dan ook het hoge niveau, toen al! Wat dat betreft speelt de band al aardig wat jaartjes mee aan de top en laten we hopen dat ze dat voorlopig bij elkaar blijven. Zo breed is de Nederlandse metalscene momenteel nou ook weer niet.

De drie bonustracks op deze re-release zijn leuke hebbedingetjes. Vooral voor diehardfans omdat de ep niet makkelijk meer te verkrijgen is. De muzikale belofte op die tracks is al duidelijk aanwezig, maar door de mindere productie steken de nummers toch sterk af bij de nummers van Lammendam.

Tracklist:
1. Het Spook Van De Leiffartshof
2. A Strange Presence Near The Woods
3. Haunting Echoes From The Seventeenth Century
4. Phobic Shadows And Moonlit Meadows
5. Hexed Melting Flesh
6. The Carriage Wheel Murder
7. Corpse In A Nebulous Creek
8. Invisible Physic Entity
9. Heretic Poltergeist Phemona
10. La Malédiction De La Dame Blanche
11. There Was No Light (bonustrack)
12. After Death Premises (bonustrack)
13. Yonder Realm Photography (bonustrack)

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 2 juli 2013

Koop dit album in

Meer Carach Angren:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Carach Angren - Lammendam (re-release)
Reactie van R.H. 1488 op 03-07-2013 om 07:27u
Score: 84 / 100

Een van de weinige black metal albums waar ik graag naar luister!