Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Serenity - War Of Ages
Jaar van release: 2013
Label: Napalm Records
Serenity - War Of Ages
Af en toe mag ik graag even duiken in mijn geheime liefde. Dan zet ik true metal aan de kant voor ongelooflijk kleffe power metal. Het slachtoffer van mijn huidige uitbarsting is het Oostenrijkse Serenity, dat met het recent uitgebrachte War Of Ages zijn vierde album wereldkundig heeft gemaakt. Dat de band me volslagen onbekend was, lijkt hier geen belemmering. Na een voorzichtige luisterbeurt waarbij het verwachte bombast en de erg bekend voorkomende teksten al snel te horen waren, wist ik wel hoe laat het was. Eerlijk is eerlijk, de gelijkenis met Kamelot valt niet te ontkennen.

Serenity is een band die in de eerste plaats zijn naam eer aandoet. Alle scherpe randen zijn zorgvuldig verwijderd uit de muziek. War Of Ages is een ongelooflijk gladde plaat. Aangezien ook daar een publiek voor is, lijkt het me niet eerlijk om daar verdere aantekeningen bij te maken. Serenity pakt op dat vlak de zaken trouwens goed aan. Grootse bombastische songs worden keurig afgewisseld met goede ballads, waarbij ik (als liefhebber van ruwe thrash metal en dreunende doom en stoner) me geen seconde verveeld heb. De grootse aanpak werkt aanstekelijk. Of Serenity gebruik heeft kunnen maken van een orkest, betwijfel ik. Tegenwoordig kan je met oneindig veel lagen een hoop bereiken met je keyboards en kan je in je eentje een koor beginnen. De band klinkt in elk geval oprecht en dat is wat telt hier.

Liefhebbers van symfonische power metal zullen vrij weinig malen om originaliteit. Serenity biedt kwaliteit. Zo krijgen we het mooie, ietwat mysterieuze Shining Oasis voorgeschoteld, dat mooie Arabische melodieën heeft. Legacy Of Tudors klinkt dan weer heel erg majestueus, bevat mooie gitaarpartijen en een goed meezingrefrein. For Freedom’s Sake is een prima ballade dat doet denken aan de muziek die Queen in zijn allerlaatste dagen met Freddie Mercury maakte. Helaas niet in vocaal opzicht, want Georg Neuhauser lijkt met zijn stem veel op die slijmjurk van een Tony Kakko (Sonata Arctica). Al moet ik zeggen dat ik naar deze zanger met veel minder moeite kan luisteren.

Zo levert Serenity een heel puik album af. Het is eigenlijk zonde dat je met symfonische power metal hier in de lage landen nauwelijks nog potten kan breken. Hadden deze Oostenrijkers War Of Ages tien jaar geleden uitgebracht, was het een kwestie van tijd geweest dat ze op Graspop zouden staan. Misschien lukt het ze alsnog wel en trekken ze dit, stiekem best leuke, genre uit het slop.

Tracklist:
1. Wings Of Madness
2. The Art Of War
3. Shining Oasis
4. For Freedom's Sake
5. Age Of Glory
6. The Matricide
7. Symphony For The Quiet
8. Tannenberg
9. Legacy Of Tudors
10. Royal Pain

Score: 83 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 16 mei 2013

Koop dit album in

Meer Serenity:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Serenity - War Of Ages
Reactie van Erwin op 16-05-2013 om 18:37u
Score: 85 / 100

Wederom een uitstekend album van deze goede band! Mooie gitaar- en keyboardmelodieen, pakkende refreinen, misschien iets te kleffe maar wel goed meezingbare zang, ik vermaak me prima met dit album. Om echt een gedenkwaardige band te worden, zouden ze misschien iets meer hardere stukken moeten toevoegen aan hun nummers. Zeker een aanrader voor liefhebbers van power metal bands als Kamelot, Sonata Arctica, Stratovarius, Dark Moor enzovoort...!

Serenity - War Of Ages
Reactie van Jeroen op 16-05-2013 om 19:52u
Score: 75 / 100

Tony Kakko is een uniek zangtalent en songwriter. Hij schrijft vaak bijzondere teksten. Niet te vergelijken met anderen naar mijn mening.
Je moet maar durven. Ik kan me wel voorstellen dat sommigen dit niks vinden.

Serenity - War Of Ages
Reactie van Rens op 16-05-2013 om 23:02u
Score: 100 / 100

Ik kwam Serenity tegen toen ik besloot op youtube eens willekeurig zomaar naar een top 10 te luisteren.. Toen kwam Beyond Desert Sands va Death & Legacy voorbij, ik was gelijk verliefd!!

Heb dan ook meteen de rest gedownload en nadat dit album uitkwam ben ik er helemaal van overtuigd dat deze band tot één van mijn favoriete bands hoort

Dit album is echt een topper! Ik hoop Serenity snel eens live te zien, heb de show in Roermond helaas niet kunnen bijwonen.

Geweldige opening met Wings of Madness

Jammer dat Graspop ze niet heeft kunnen strikken

Wellicht een andere keer, maar ik MOET ze zien!

Serenity - War Of Ages
Reactie van Een Metalfan op 22-05-2013 om 22:52u
Score: 70 / 100

Tja ik al van van het 1e uur vind het minder, omdat ik de progressieve randen die de 1e en de 2e cd hadden mis...

Serenity - War Of Ages
Reactie van rocktom op 21-07-2013 om 13:48u
Score: 95 / 100

Heerlijk album van deze band die ik tot mijn favorieten reken. Voor het eerst met deze band kennisgemaakt toen hun album Fallen Sancturary uitkwam. Die vind ik nog iets beter, maar deze komt aardig in de buurt. Serenity heeft nu denk ik wel hun eigen sound gevonden en deze geperfectioneerd. De scherpere randjes zijn er (helaas) wel allemaal afgevijld. Het album zit goed en degelijk in elkaar, verzorgd gitaarwerk, goede zang, niet te slap drumwerk, iets meer tempo erin en volgens mij iets minder toetsen dan op het vorige album. Dat vind ik overigens niet erg. Ik denk ook dat ze een goede zet hebben gedaan door Clementine Delauney als vaste zangeres aan te trekken. Kan het ze niet kwalijk nemen dat ze op de commerciele toer gaan, dat doen hun voorbeelden Kamelot en Sonata Arctica immers ook.