Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Fullforce - Next Level
Jaar van release: 2012
Label: SPV / Steamhammer Records

Fullforce - Next Level

De leden van het Zweedse Fullforce zullen voor menig liefhebber van powermetal niet onbekend in de oren klinken, want Stefan Elmgren en Anders Johansson waren al te vinden bij Hammerfall en vocalist Mike Andersson is bekend van Cloudscape. In 2010 leverden ze al een aardig debuut af getiteld One. Heden is hun nieuwe schijf Next Level verkrijgbaar.

Die nieuwe plaat lijkt in veel opzichten op het debuut, want zoals je mag verwachten van kerels die heavy/powermetal maken, gaat het hier om een rits solide gitaargeoriënteerde nummers. Next Level opent dan ook sterk met Broken Dreams, een lekkere uptempo song met een stevige opening en een heerlijk pakkend refrein. Het belooft veel goeds, maar stelt daarna enigszins teleur met songs die weliswaar goed in elkaar zitten, maar toch wat simpeltjes aan doen en wel heel lieflijk in het gehoor liggen, vooral de zoetsappige ballad A Night To Remember.

Het spelletje van sterke nummers afgewisseld met poeslieve heavy metalliefdesliedjes herhaalt de band op dit schijfje nog een aantal malen. Dat is niet heel erg verkeerd, maar de groep moet het toch vooral hebben van de uptempo zware heavy/powermetalnummers die gelukkig ook op Next Level te vinden zijn. De productie is over het algemeen zacht. Een ruwere aanpak met lekker rauwe liverandjes zou de muziek zeker ten goede zijn gekomen.

Ondanks de genoemde minpunten is er genoeg leuks te ontdekken op deze schijf en is het zeker een aanrader voor liefhebbers van de smakelijke ladingen Scandinavische heavymetaldiarree die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen.

Tracklist:
1. Broken Dreams
2. Break It, Crack It, Destroy It
3. Back To Life
4. A Night To Remember
5. Karma
6. Whispers
7. Smile At The World
8. Hate…Love…Drop It!
9. Visions
10. Course Of Life
11. Awesomeness
12. Mysterious Ways
13. Strongest Thing Of All

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 4 februari 2013

Koop dit album in

Meer Fullforce:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Fullforce - Next Level
Reactie van rob op 06-02-2013 om 17:53u

Heb nog niks maar ik hou van Hammerfall en ben gek op heavy/powermetal. Ben erg benieuwd.