Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

U.D.O. - Nailed To Metal (The Missing Tracks)
Jaar van release: 2003
Label: AFM Records
U.D.O. - Nailed To Metal (The Missing Tracks)
Een jaartje geleden kwam er nog een dubbel live cd uit van ouwe rukker Udo Dirkschneider genaamd ‘Live from Russia’. Op dat dubbel live album stonden vooral nummers van Udo’s solo carrière, aangevuld met enkele onbekendere Accept nummers. Voor diegenen die Udo niet kennen; (lijkt me sterk maar toch) hij is de legendarisch frontman van de legendarische heavy metalband Accept. In 1998 ging hij solo na de split met Accept. Toen verscheen de klassieker ‘Animal House’ onder zijn eigen naam. Daarna volgde nog enkele Udo albums en enkele Accept reüniealbums.

Erg vreemd dat na dat uitstekende dubbel live album met songs die ze nooit of weinig spelen dat onze Duitse vriend nu een album uitbrengt met bijna alleen de Accept klassiekers zoals ‘Metal heart’, ‘Fast as a shark’ en ‘Balls to the wall’. Dat zou net hetzelfde zijn als Bruce Dickinson een live plaat zou uitbrengen met alleen klassiekers van Iron maiden zoals ‘The trooper’ en ‘The number of the beast’. Het nut ontgaat me dus compleet, want deze nummers heb ik al honderden keren gehoord, en om ze nog eens live te horen op een nieuwe cd gaat me wat te ver.

Dus alleen geschikt voor Accept verzamelaars. Ik kan wel zeggen dat de sound en productie in orde zijn. Wat ik wel kan aanraden (zelf nog niet gezien maar het lijkt me op papier al veel boeiender dan dit album) is de dvd die maar liefst 255 minuten duurt. Die dvd verschijnt ook nu onder dezelfde naam. Op die dvd zouden videoclips en een liveshow staan. Maar het blijft natuurlijk ook leuk om deze live cd nog eens op te zetten en al die leuke Accept klassiekers nog eens te horen. Want het blijven ‘kick ass songs’. Maar overbodige release.

Tracklist:
1. Holy
2. Raiders and beyond
3. Metal heart
4. XTC
5. Drum solo
6. Fast as a shark
7. Princess of the dawn
8. Restless and wild
9. Thunder in the tower
10. Hard attack
11. Balls to the wall

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 15 augustus 2003

Koop dit album in

Meer U.D.O.:

[ Terug naar de Album Reviews ]