Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

U.D.O. - Live In Sofia
Jaar van release: 2012
Label: AFM Records
U.D.O. - Live In Sofia
Ja ja, de oude Udo Dirkschneider doet het nog steeds! Het voormalige boegbeeld van Accept doet met deze dubbel-cd en dvd verslag van het optreden van de band in de Hristo Botev hal in Sofia van 16 november 2011. En eerlijk is eerlijk, wat je ook van de smurfige Michelin-man vindt, het verdient respect dat hij al zo lang mee loopt in de metalscene en nog steeds een zaal plat weet te krijgen. De band U.D.O. bestaat inmiddels 25 jaar, en wie had dát gedacht toen hij Accept de rug toekeerde?

De interactie met het Bulgaarse publiek is geweldig om te zien, en de band is dan ook prima in vorm, al is bij Dirkschneider de sleet op zijn rasp toch goed hoorbaar. De meeste nummers komen (uiteraard) uit het U.D.O.-oeuvre, maar uiteraard worden een aantal oude Accept-klassiekers niet overgeslagen. Het publiek zal het allemaal worst wezen want die staan ruim anderhalf uur te feesten. Ik moet zeggen dat de Accept-nummers me iets meer kunnen bekoren, voor mij als oude rocker hangt daar net even wat meer mystiek omheen. Jammer dat men het nodig vond om de solo's van de gitaristen en drummer op zowel cd als dvd te zetten.

Aan Udo en zijn medemuzikanten is goed te zien dat ook zij genieten van de interactie met het publiek en ze staan min of meer glunderend op het podium, wat het bekijken van de show mede goed doet.. Met de sound is weinig mis, met de mix wel. Udo zelf staat er iets te zacht in, net als de drums die niet tot hun recht komen. De gitaristen (met name Kauffman) worden bijna mijn speakers uit worden geblazen maar goed dat hoort wel een beetje bij de muziek. Voor zowel fans van U.D.O. en Accept een aardige release, al is de beeldregie (snel wisselende beelden) niet heel sterk.

Tracklist:
1. Rev-Raptor
2. Dominator
3. Thunderball
4. Leatherhead
5. Independence Day
6. Screaming For A Lovebite
7. Heart Of Gold
8. Vendetta
9. Princess Of The Dawn
10. I Give As Good As I Get
11. Kokopelli (Guitar Solo)
12. Neon Nights
13. Break The Rules
14. Man And Machine
15. Drum Solo
16. Living On A Frontline
17. Up To The Limit
18. Two Faced Woman
19. Metal Heart
20. The Bogeyman
21. I’m A Rebel
22. Balls To The Wall
23. Burning

Score: 79 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 19 januari 2013

Koop dit album in

Meer U.D.O.:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van peetn op 19-01-2013 om 11:36u
Score: 88 / 100

Is dik luister en kijkplezier,Genieten!


Reactie van Old Mhb op 19-01-2013 om 14:47u
Score: 71 / 100

Bij mij gaan er net veel punten af vanwege de Acceptnummers. Tuurlijk hebben die aan kwaliteit niet ingeboet maar die staan al op andere livealbums. Met het oeuvre van de band had ik toch liever wat meer eigen werk gehoord zoals Trainride in Russia of Blind Eyes. Het album is zeker niet slecht maar 8 nummers op 23 die we al veel eerder hoorden is voor mij van het goede teveel.

Reactie van Johnny op 22-01-2013 om 11:06u

@ Old Mhb, vind ik ook jammer dat er vaak op livealbums dezelfde nummers staan terwijl ze nummers genoeg hebben. Bijv. Motorhead, Ozzy, Deep Purple enz. zonde