Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Rumpelstiltskin Grinder - Ghostmaker
Jaar van release: 2012
Label: Candlelight Records
Rumpelstiltskin Grinder - Ghostmaker
Als je de naam Rumpelstiltskin Grinder hoort, zou je grindcore verwachten, maar niets is minder waar. Wat deze band dan wel voor muziek maakt? Thrash metal zou een goeie noemer kunnen zijn, maar ook death metal zou de lading dekken. En dus houden we het maar op deathrash. En tjonge jonge, wat is dat lekker!

Fans van het soort crossoverbandjes als Kvelertak of Hayaino Daisuki doen er goed aan eens naar deze plaat te luisteren. Want er staat ontzettend veel lekkers op Ghostmaker, de derde volwaardige langspeler van Rumpelstiltskin Grinder: messcherpe riffs om de vingers bij af te likken, fantastische zangpartijen met uitermate aangename grunt en een heleboel speelplezier dat in grote hoeveelheden uit je speakers spat. Nummers als Iron Jaw, Fucking Wild en Cold Haunting Death maken meteen grote indruk, maar het hoogtepunt is toch wel Nightworms. Potverdorie, wat rost dit fenomenale nummer! Ook Get Out Of My Grave / Gigantic Graveyard is het vermelden waard vanwege de super-riff!

Vooralsnog kan ik alleen maar positieve punten ontdekken op Ghostmaker. Er valt dan ook niets aan te merken op de productie, een mooi helder doch bruut geluid, waarbij goed de ruimte wordt gelaten voor de vele solo’s op deze cd.

Deze plaat heeft er voor mij voor gezorgd dat ik de eerste twee platen van Rumpelstiltskin Grinder ook heb aangeschaft en gezien de ontwikkeling die deze band heeft doorgemaakt sinds hun debuut gaan we nog veel mooie zaken horen van deze Amerikanen. Wat mij betreft is Ghostmaker één van de betere platen in 2012 en zonder twijfel een gigantische aanrader!

Tracklist:
1. Those Who Are Unseen
2. Ghostmaker
3. Nightworms
4. Fucking Wild
5. Dripping With Venom
6. Cold Haunting Death
7. A Lurking Thief
8. You’ve Been Had
9. Iron jaw
10. Get Out Of My Grave / Gigantic Graveyard
11. Run Through The Bastards
12. Desert Goblins

Score: 89 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 1 september 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Rumpelstiltskin Grinder - Ghostmaker
Reactie van Sander op 02-09-2012 om 00:38u
Score: 95 / 100

Dit is mijn eerste kennismaning met deze band..
Wat een fantastische plaat zeg!
Ben het volledig met de reviewer eens: een van de beste platen uit 2012.

Rumpelstiltskin Grinder - Ghostmaker
Reactie van Jeroen op 11-09-2012 om 20:34u
Score: 60 / 100

Wat is deze band na het eerste album afgezakt zeg. Melodieuze semi-death metal met een matige zanger. Slechts de hier en daar opduikende thrashriffs zijn wel aardig. Maar van de Atrophy worship ten tijde van het eerste album is niets meer over. Helaas.