Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Circle II Circle - Full Circle
Jaar van release: 2012
Label: AFM Records
Circle II Circle - Full Circle
"Is het niet wat vroeg voor een verzamelalbum van Circle II Circle?" was mijn eerste gedachte bij dit album. Ik stond er even niet bij stil dat deze band, met in haar gelederen voormalig Savatage-zanger Zak Stevens, toch alweer vijf studioalbums heeft afgeleverd. 51 nummers op vijf albums, daar is wel een verzamelaar mee samen te stellen. Bij het zien van de tracklist viel mijn mond open van verbazing, want er staan maar liefst 32 songs op Full Circle. Dat zou dus ruim zestig procent zijn! Is dat niet wat overdreven?

Het valt mee. Ongeveer twintig nummers zijn afkomstig van de reguliere platen, de andere zijn wat zeldzamer. Zo staat het mooie Into The Wind er tweemaal op: eerst in de normale uitvoering, daarna in een akoestische. Elk album wordt aangedaan, al bevat dit album beduidend meer songs van debuutalbum Watching In Silence dan van de andere platen. Dat de band diverse line-up wisselingen ondergaan heeft, hoor je op dit album vrij goed. Vooral het verschil tussen het debuutalbum en opvolger The Middle Of Nowhere is duidelijk merkbaar, aangezien daar alle muzikanten afgezien van Stevens overstapten naar de band van Jon Oliva. Toch is het de prachtige stem van Stevens die het geheel bij elkaar houdt. Het is constant genieten van zijn mooie vocalen.

Naast de nummers van de normale albums staan er ook nog een stuk of tien 'zeldzame' nummers op. Het betreffen bonustracks en b-kanten. Deze zijn niet allemaal even goed, waardoor het duidelijk is waarom sommige van deze tracks destijds niet op de albums zelf stonden. Deze songszijn vooral een leuke extra voor de fans, die ongetwijfeld het meeste reguliere materiaal op deze dubbel-cd toch al hebben. Voor een leuk prijsje is dit een aardige kennismaking met Circle II Circle, maar toch kun je beter de gewone albums beluisteren.

CD 1:
1. All That Remains
2. Who Am I to Be
3. Consequence Of Power
4. Watching In Silence
5. Dead Of Dawn
6. Into The Wind
7. In This Life
8. Out Of Nowhere
9. Revelations
10. Blood Of An Angel
11. Heal You
12. Open Seasons
13. Echoes
14. Out Of Reach
15. Forgiven
16. Redemption

CD 2:
1. Every Last Thing (Edit)
2. The Circle
3. Sentenced
4. Take Back Yesterday
5. The Middle Of Nowhere
6. Soul Breaker
7. Darkness Rising
8. Into The Wind (Acoustic)
9. Shadows
10. Symptoms Of Fate
11. Stay
12. Watching In Silence (live)
13. Burden Of Truth (Acoustically Enhanced)
14. Against The World
15. Evermore (live)
16. Strungout

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 2 augustus 2012

Koop dit album in

Meer Circle II Circle:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bastiaan op 03-08-2012 om 15:26u
Score: 75 / 100

Aangezien de nummers op de reguliere langspelers wat mij betreft van wisselende kwaliteit zijn is dit een prima verzamelaar, een prima instapmoment. Als ik iemand iets zou moeten aanraden dan zou het deze plaat zijn, of het enige echt sterke album van CIIC: het debuut Wachting In Silence.

Reactie van Jeroen op 04-08-2012 om 16:30u

Vergeet Burden Of Truth niet. Louter sterke songs. Dat is dan helaas ook de laatste met vooral toffe nummers. Daarna wordt het toch wat behelpen.