Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Grave Digger - Home At Last
Jaar van release: 2012
Label: Napalm Records

Grave Digger - Home At Last

Als aanloop naar het nieuwe Grave Digger Clash Of the Gods dat binnen een maand het daglicht zal zien, brengt Grave Digger vlak voor de release van een volledig nieuwe plaat de mini-cd Home At Last uit. Het titelnummer Home At Last van deze smaakmaker is een langere versie van wat we op het album aan zullen treffen. De twee andere studiotracks Rage Of The Savage Beast en Metal Will Never Die zullen niet op de nieuwe langspeler te vinden zijn.

De titelsong is vrij aardig, met een heerlijk refrein om mee te brullen. Als dit is wat we op Clash Of The Gods kunnen verwachten, dan zit dat wel goed. Het is op en top Grave Digger van hoog niveau. Iets wat je verwachten kunt van een band die al zoveel jaren meedraait. Van hoge kwaliteit zijn ook de beide andere songs. Met name Metal Will Never Die smaakt naar meer, met een tekst die zo true is dat het staal van Manowar spontaan verroest. Het is echter jammer dat alle drie de songs van een middentempo zijn, en er niet een harde snelle knaller tussen zit.

Dat laatste probeert de band goed te maken met drie snellere live tracks afkomstig van het optreden dat zij gaven op Wacken in 2010. Ballad Of A Hangman zal nooit tot mijn favorieten gaan behoren, maar klassiekers Excalibur en Heavy Metal Breakdown doen het zoals altijd goed. Het materiaal is echter al eerder op dvd en cd verschenen.

Als mini-cd is Home At Last aardig, maar het zou beter zijn geweest om hem als zoethoudertje eerder in het jaar uit te brengen in plaats van een maand voordat het nieuwe album in de winkels te vinden is. Het bijzonder mooie artwork verdient tot slot een speciale vermelding.

Tracklist:
1. Home At Last
2. Rage Of the Savage Beast
3. Metal Will Never Die
4. Ballad Of A Hangman (live)
5. Excalibur (live)
6. Heavy Metal Breakdown (live)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 24 juli 2012

Koop dit album in

Meer Grave Digger:

[ Terug naar de Album Reviews ]