Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Tyketto - Dig In Deep
Jaar van release: 2012
Label: Frontiers Records
Tyketto - Dig In Deep
Het valt niet mee als je als succesvolle band eind jaren 80, begin jaren 90 door de opkomst van de grunge het loodje legt. Dit overkwam vele talentvolle bands, waaronder Tyketto. Slechts twee succesvolle cd's hadden de heren uitgebracht: Don't Come Easy en Strength In Numbers, waarna in 1995 nog zonder veel succes het album Shine werd uitgebracht met Steve Augeri als zanger. Zoals zovele bands uit die periode verrees Tyketto een paar jaar geleden uit zijn as en speelde succesvol op een aantal festivals, waarna het heilige vuur weer ontbrandde.

Men maakte de afspraak dat de muziek voor een nieuwe plaat geschreven moest worden door zanger Danny Vaughn, gitarist Brooke St. James en drummer Michael Clayton en het moest dicht tegen de roots van de band liggen in muzikaal opzicht. Nou, daar zijn de heren glansrijk in geslaagd. Voor mij ligt de nieuwe cd, die één brok kwaliteitsmuziek herbergt, hardrock met een flinke scheut blues en gevoel voor melodie.

Het opnameproces werd een waar feest. De demo's vlogen over en weer en deden herinneren aan vervlogen tijden van met name Strength In Numbers. Opener Faithless is lekker fel en mooi opgebouwd, met een wederom sterke zang van Danny Vaughn die meerstemmig is opgenomen en zeer beheerst klinkt. Jammer dat St. James in The Fight Left In Me het intro gebruikt voor een Yngwie-imitatie. Dat moet je aan Yngwie overlaten als je dat niet kunt. Daar waar Dig In Deep en bijvoorbeeld Let This One Slide er weer lekker op los rocken à la Thunder (waar Tyketto anno nu toch veel raakvlakken mee heeft), eindigt de cd akoestisch met This Is How We Say Goodbye.

Ik mag hopen dat we dat laatste niet letterlijk hoeven te nemen, want dit smaakt toch ernstig naar meer. Hopelijk gaan de heren op tournee, maar vooralsnog lees ik daar niks over. Voor Tyketto en Thunder-fans verplichte kost.

Tracklist:
1. Faithless
2. Love To Love
3. Here’s Hoping It Hurts
4. Battle Lines
5. The Fight Left In Me
6. Evaporate
7. Monday
8. Dig In Deep
9. Sound Off
10. Let This One Slide
11. This Is How We Say Goodbye

Score: 83 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 8 mei 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van TesseracT op 08-05-2012 om 11:28u
Score: 85 / 100

Goede CD al had de productie iets beter gekund. Een aantal nummers zoals Faithless, Here's Hoping It Hurts and Evaporate zullen zeker niet misstaan tussen de oudere nummers tijdens live shows.
Het begin van Evaporate heeft echter wel veel weg van het Ten Years After nummer I'd Love To Change The World...

Reactie van Bastiaan op 08-05-2012 om 13:25u
Score: 65 / 100

Weliswaar kwaliteit, maar geen spanning en verre van origineel. Niet mijn pakkie an.

Reactie van Tom op 08-05-2012 om 17:40u
Score: 85 / 100

Idd een goede CD en idd de productie had beter gekund zeker als je vergelijkt met de nieuwe CD van Trixter. In ieder geval: ik kijk er naar uit om de mannen live te zien!

Reactie van Boca op 03-07-2012 om 10:43u
Score: 85 / 100

Tyketto & Bonfire 20 oktober live in Matrix (Bochum)