Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Braincasket - Methods Of Persuasion
Jaar van release: 2012
Label: eigen beheer
Braincasket - Methods Of Persuasion
Echt productief kun je het Friese Braincasket, voorheen Temple Of Eternity, niet noemen. Zes jaar luistert de band al naar de laatst verzonnen naam en tot op heden bestond de zielenwerving slechts uit een ep en een in 2011 verschenen demo, Methods Of Persuasion. Met slechts een kleine zeven minuten aan speeltijd is de laatstgenoemde release niet echt een vetpot, maar goed, daar zijn demo’s natuurlijk ook niet voor bedoeld. Het gaat per slot van rekening om indrukken.

De indrukken die Methods Of Persuasion achterlaat, zijn op dit moment nog niet bijster denderend. De demo klinkt als een combinatie van crappy Bloodbath ten tijde van The Fathomless Mastery met de summiere aanwezigheid van bijna jolige riffs van een band als Avulsed, met een vleugje Isle Of Man. De vocalen zijn divers, maar rommelig en vooral de haast gesproken passage is mijns inziens totaal geen toevoeging.

De sound is rauw en groezelig, zoals dat een echte demo betaamt, maar ook inhoudelijk overtuigen de nummers vooralsnog niet. Het is allemaal wat simpel en de muziek kan geen overweldigende vuist maken. Na zoveel jaar bandervaring zou je meer van de muzikanten mogen verwachten. Op basis van Methods Of Persuasion zou ik Braincasket verder links laten liggen, maar goed, wie weet wordt de wellicht ooit te verschijnen full-length nog wel de verrassing van het jaar. Wie weet…

Tracklist:
1. Go With No Face
2. Sick Sense Of Acid
3. Methods Of Persuasion

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 30 april 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]