Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Heavy Metal Solarfall - Pulverizer
Jaar van release: 2012
Label: Eigen beheer

Heavy Metal Solarfall - Pulverizer

Dat het uit Pijnacker afkomstige Heavy Metal Solarfall geen grindcore of black metal maakt, zal voor weinigen als een verrassing komen. Nee, de band maakt oldschool metal en heeft met deze EP dan ook geprobeerd om zo live en rauw mogelijk over te komen. Dit naar eigen zeggen omdat 'het tegenwoordig te makkelijk is om een gepolijste productie te maken en de kleinigheden weg te poetsen'. Goed gesproken en alvast een pluim voor de no-nonsensehouding!

De productie is echter naast een positief punt, ook een mankement voor Pulverizer. Het positieve aspect is vooral dat de nummers naast ongepolijst vooral ook live klinken en hierdoor bijdragen aan een fijn ouderwets heavymetalgevoel. Het nadeel is echter dat er heel weinig ruimte is voor de luisteraar om details in de gruizige productie te horen en dat hierdoor sommige zaken heel matig tot slecht naar voren komen. Een typisch voorbeeld hiervan is de grunt-achtige zang van gitarist Ammar op Acres Of Pain, die zo in de verte lijkt te grommen, dat het eerder lachwekkend dan stoer overkomt. In combinatie met de meer door thrash metal geïnspireerde zang van bassist Raymond Burger valt het op Skullmaster al iets minder op, maar nog steeds komt het absoluut niet zo uit de verf als het zou moeten.

Muzikaal gezien is het niet alleen heavy metal wat we horen, maar is er ook duidelijk geluisterd naar Amerikaanse thrash metal (Slayer) en Duitse power/speed metal (eerste Helloween EP, oude Rage). Briljant zijn de composities nog niet te noemen, maar een nummer als Pulverizer klinkt toch wel lekker. Deze EP is in dat opzicht dan ook geen alles omverblazend product, maar klinkt wel erg enthousiast en sympathiek. Ik benieuwd hoe de heren live klinken.

Tracklist:
1. Pulverizer
2. Bringing The Bullet
3. Intro – Run (They Are Coming)
4. Acres Of Pain
5. Skullmaster

Score: 63 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 19 maart 2012

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bozzy op 19-03-2012 om 17:51u
Score: 70 / 100

Live ook zeker een waar feestje.
Klinkt stevig, trapt lekker door.

Live zijn de nieuwere nummers van de band ook goed te herkennen aan het meer Heavy geluid ipv. Thrash

Reactie van Een Metalfan op 25-03-2012 om 13:46u

wat een saaie zang