Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Battle Beast - Steel
Jaar van release: 2012
Label: Nuclear Blast Records

Battle Beast - Steel

Het Finse Battle Beast maakt in eigen land al langer de metalscene onveilig met hun ode aan de traditionele heavy metal. Het debuut Steel is daar dan ook al een jaar verkrijgbaar. De rest van de wereld heeft op de platendeal met Nuclear Blast moeten wachten om dit eerste album mee te kunnen pikken. In januari 2012 is het dan eindelijk zover.

Zoals gezegd maakt dit zestal heavy metal met een traditioneel randje zonder daarbij ouderwets te klinken. In de elf nummers die dit schijfje telt, hebben zij het beste van de jaren tachtig gepakt en in een modern jasje gegoten. De songs kloppen aan alle kanten: een mooie opbouw, spetterend dubbel gitaarwerk, aanstekelijke refreinen en een frontvrouw die de longen uit haar lijf krijst. Maar wat wellicht nog belangrijker is; de liederen worden met een ongekend enthousiasme aan de man gebracht. De clichématige teksten over epische strijd, metal, staal, dood en verderf zijn op papier hilarisch, maar zodra zangeres Nitte ze uitschreeuwt, kun je niet anders dan meebrullen. Noemenswaardig is ook het puike keyboardspel dat een mooie aanvulling vormt op de instrumentatie.

Dit is een album dat je zo aan het begin van het jaar niet missen mag, wanneer je houdt van ouderwetse onvervalste heavy metal met grootse teksten. Het is heerlijk ongecompliceerd genieten geblazen met dit Steel. Battle Beast doet binnenkort ook Nederland aan, want zij mogen openen voor Nightwish.

Tracklist:
1. Enter The Metal World
2. Armageddon Clan
3. The Band Of The Hawk
4. Justice And Metal
5. Steel
6. Die-Hard Warrior
7. Cyberspace
8. Show Me How To Die
9. Savage And Saint
10. Iron Hand
11. Victory

Score: 83 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 31 januari 2012

Koop dit album in

Meer Battle Beast:

[ Terug naar de Album Reviews ]