Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Setherial - Endtime Divine
Jaar van release: 2003
Label: Regain Records
Setherial - Endtime Divine
"Endtime Divine" is inmiddels het vierde album van de Zweedse black metal horde van Setherial. De band rondom oprichter Alastor Mysteriis zag het licht in 1994, met als doel zeer extreme black metal te spelen die teruggrijpt op de originele functie van het genre, namelijk als primitief medium om haat en misantropie uit te drukken.

"Endtime Divine" is een prima album voor liefhebbers van snelle, luidruchtige black metal, in de stijl van landgenoten Marduk en het Vlaamse Enthroned. Persoonlijk ben ik meer een liefhebber van de sfeervolle black metal praktijken van zwartgallige lieden als Darkthrone en Gorgoroth, maar als allround black metal krijger kan ik de snelle, goed geproduceerde variant uiteraard ook wel waarderen.

De heren van Setherial zullen de constante vergelijking wellicht niet op prijs stellen, maar ik blijf erbij dat je, als Marduk je niet trekt, Setherial gelijk wel kunt afschrijven. Een totale absentie van melodie, snelle ritmes met nadruk op blastbeats, krachtige drumpartijen en een hoop bombast, dat zijn de primaire eigenschappen van "Endtime Divine". De opzwepende, agressieve nummers zetten zonder meer aan tot een strijdlustig gevoel, en zou geen slechte keuze zijn als soundtrack bij een bloederige veldslag tussen de kinderen van Jesus en de volgelingen van het Beest. Christenen die hun geloofsovertuiging openbaar tonen, mogen wel oppassen voor Hij Die Setherial Luistert.

Alle gekkigheid terzijde, "Endtime Divine" is gewoon een prima plaat die z'n weg wel zal vinden naar het juiste publiek. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je als rechtschapen black metal liefhebber dit schijfje niet kunt waarderen. Het is wellicht niet de meest originele release van de laatste tijd, maar originaliteit is wat mij betreft in een geval als deze ondergeschikt kwaliteit. Hail Setherial!

Tracklist:
1. Crimson Manifestation
2. The Underworld
3. Subterranean
4. …of Suicide
5. Entity of Night
6. The Night of All Nights
7. Endtime Divine
8. Storms

Score: 80 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 14 juli 2003

Koop dit album in

Meer Setherial:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Setherial - Endtime Divine
Reactie van Wolfgard op 29-07-2003 om 10:46u
Score: 80 / 100

Hele gave black metal cd. Productie mocht nog wel iets ruwer..maar et is toch echt een leuke plaat geworden.. goede review ook Wolfgard

Setherial - Endtime Divine
Reactie van Een_Metalfan op 03-08-2003 om 18:17u
Score: 98 / 100

Wat willen jullie nou. Of een slecht gebracht produkt die a door clowns word gebracht of b door professionals. Ik hou van alle soorten Black Metal, rauw of een goede produktie het maakt me niet uit. Ik moet wel zeggen dat Cradle of F. en Dimmu(na Stormblast) me niet kunnen bekoren. Wat Setherial met dit album bewijst is dat er nog klasse Black Metal wordt gespeeld. Als ik de Aardschok lees vindt men sommige Black metal niet te pruimen vanwege de slechte produktie. En nu komt men met pracht produkt en met een goede produktie, is het ook al weer niet goed. Deze band bewijst dat men steeds beter er op wordt. Natuurlijk blijft Nord hun absoluut de nummer een. Deze band speelt trui Black Metal. Veel en veel beter dan de wanproduktie's van Marduk en Dark Funeral. Deze band verdiend net als Ragnarok de volle lof. Deze bands weten hoe Black Metal dient gespeeld te worden. En daarom een 9.8 klasse en van 'n zeer hoog nivo.

Setherial - Endtime Divine
Reactie van NecroNoud op 22-09-2005 om 11:03u
Score: 80 / 100

"Een totale absentie van melodie" Wat een bullshit.

Setherial - Endtime Divine
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 12:56u
Score: 75 / 100

ik vond dit heel goed abum na naar ùate dat je er mer naar gaat uisteren steekt dit zo hard tegen net zoals marduk dark funeral en al die andere bm bands als ik bm wil wil ik satyricon,darkthrone,taake,dark fortress,slechtvalk, dimmu,....

Setherial - Endtime Divine
Reactie van Srachex op 16-06-2007 om 23:41u
Score: 90 / 100

Ik blijf erbij dat ik Kristoffer Olivius liever bij setherial had dan bij naglfar!!!