Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Sebastian Bach - Kicking & Screaming
Jaar van release: 2011
Label: Frontier Records

Sebastian Bach - Kicking & Screaming

Het is alweer vier jaar geleden sinds Sebastian Bach zijn terugkeer inluidde. Met het sterke Angel Down liet hij destijds horen dat hij nog altijd over een begenadigde set stembanden beschikt en die ook goed weet te gebruiken. Op Kicking & Screaming doet hij dat weer. Dit keer niet met hulp van producent Roy Z, maar met Bob Marlette, die al eerder samenwerkte met grootheden als Alice Cooper en Black Sabbath.

Kicking And Screaming maakt een goede eerste indruk met de gelijknamige opener. De composities liggen over het algemeen in de lijn van Angel Down, maar hebben een iets natuurlijker en warmer geluid gekregen. Het mechanische randje van producent Roy Z is er af. Daarnaast zijn de zanglijnen een stuk vloeiender en minder schreeuwerig geworden, wat zeker een verbetering is ten opzichte van de voorganger. Het is echter geenszins het geval dat Bachs vocale kunsten aan kracht hebben ingeboet. In bijvoorbeeld Tunnelvision en Dirty Power weet Bach met name door zijn zang de nummers een flinke dosis swing en energie te geven, waardoor zij tot de hoogtepunten van dit album behoren.

Zijn gevarieerde manier van zingen is bewonderenswaardig, en is ook precies wat je witl horen op een solo-album van een vocalist. Helaas zijn niet alle dertien songs die dit album telt even memorabel. Net als op Angel Down zijn ook de ballads weer de zwakke schakel. Ze lijken maar voort te kabbelen en halen daardoor het tempo uit het album. Gek genoeg bewijst Bach tijdens het laatste nummer dat ballads niet saai en langgerekt hoeven te zijn; in Wishin’ laat hij horen hoe het moet.

Op Kicking And Screaming laat Sebastian Bach horen dat hij na vijfentwintig jaar nog altijd meetelt in de metalwereld, ondanks wat langere pauzes tussen zijn uitgaven.

Tracklist:
1. Kicking And Screaming
2. My Own Worst Enemy
3. Tunnelvision
4. Dance On Your Grave
5. Caught In A Dream
6. As Long As I Got The Music
7. I’m Alive
8. Dirty Power
9. Live The Life
10. Dream Forever
11. One Good Reason
12. Lost In The Light
13. Wishin’

Score: 83 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 27 oktober 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sebastian Bach - Kicking & Screaming
Reactie van enchant op 28-10-2011 om 10:33u
Score: 80 / 100

Goeie CD opnieuw van Bach.Al is de eerste helft van het album merkelijk sterker dan de tweede helft. Het klinkt allemaal net wat minder heftig dan Angel Down imo, maar is in zijn geheel zeker niet minder. Een aantal nummers doen me qua zang zelfs sterk terugdenken aan Slave to the Grind (het titelnummer, Dance on your Grave).
Geen wereldschokkende release, maar aangenaam om naar te luisteren.

Sebastian Bach - Kicking & Screaming
Reactie van Jessalyn op 23-11-2011 om 16:43u

This makes everything so completely pailness.