Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

Fiona Flanagan - Unbroken
Jaar van release: 2011
Label: Cargo Records
Fiona Flanagan - Unbroken
Wie Fiona zegt, keert in gedachten terug naar de tachtiger jaren, waarin rockchicks zoals bijvoorbeeld Lee Aaron, Pat Benatar en Doro Pesch hun hoogtijdagen kenden. Amerika had haar eigen rockchick in die tijd. Fiona Flanagan zal door de oudere rockers onder jullie nog wel in het geheugen zitten door de clip van Everything You Do (You're Sexing Me) met Kip Winger, en misschien ook van de soundtrack van de film Hearts Of Fire waarin ze een rol had naast Bob Dylan.

Anyway, she's back! Na vier albums in de vorige eeuw (Fiona, Beyond The Pale, Heart Like A Gun en Squeeze) werd het weer eens tijd voor een nieuwe muzikale eruptie van de inmiddels getrouwde en moeder geworden Fiona. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en na in contact te zijn gekomen met James Christian (House Of Lords) en Robin Beck ging het snel. Songs werden geschreven door Fiona in samenwerking met o.a. Christian, Tommy Denander en het Engelse schrijversteam The Elements, en de productie was in handen van James Christian in wiens huisstudio de cd ook werd opgenomen.

Dan de cd zelf. Wat direct opvalt is dat de composities en de productie deels in de stijl van de tachtiger jaren zijn neergezet. Het voelt direct erg vertrouwd en de videobeelden van weleer spelen zich welhaast voor mijn ogen af. Fiona heeft nog steeds een zuivere, rockende stem met een prettig rauw randje, die met name op Broken en Wild One erg lekker uit de verf komt. Datzelfde geldt voor Pat Benatar's Shadows Of The Night, indertijd geschreven door David Lee Byron.

Je ontkomt tegenwoordig niet meer aan duetten en ballads. Fiona combineert het in één nummer, samen met Robin Beck (This Heart) en sluit het album ook af met het zoete maar imposante Everything You Are. Met Get Yer Kix en Salt On My Wings krijgt de luisteraar een ritje in een oude en nieuwe 'rocking rollercoaster" en aan het eind heb ik het gevoel gekregen dat Fiona inderdaad terug is van veel te lang weggeweest. De muzikanten, schrijvers en producenten hebben met deze cd een waardige comeback voor Fiona in elkaar geknutseld!

Tracklist:
1. Loved Along The Way
2. Broken
3. I've Released You
4. Shadows Of The Night
5. Badge Of Love
6. Wild One
7. This Heart
8. Get Yer Kix
9. Salt On My Wings
10. I Love You But Shut Up
11. Everything You Are

Score: 89 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 19 oktober 2011

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van wyrm op 23-10-2011 om 10:39u

De samples klinken veelbelovend, ze heeft nog steeds een geweldige stem, en de filmpjes op youtube laten zien dat het ook nog steeds een erg mooie vrouw is. Ik hoop dat de lijn van Squeeze wordt doorgezet...