Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Kataklysm - In The Arms Of Devastation
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
Kataklysm - In The Arms Of Devastation
De laatste jaren lijkt het steeds vaker voor te komen dat gevestigde namen teleurstellen. Voorbeelden uit 2011 zijn wat mij betreft in zeer grote mate het nieuwe album van Turisas en in iets mindere mate de laatste Arch Enemy-telg. Ook de nieuwe platen van Queensryche en Morbid Angel kunnen op veel kritiek rekenen. Vorig jaar was het meest recente album van de Canadese deathmetalformatie Kataklysm, Heaven’s Venom, het album dat het duidelijkst in de categorie ‘teleurstellingen’ viel. Dat is jammer, want tot aan dat album liet deze band een duidelijke stijgende lijn horen, die met het geweldige Shadows & Dust in 2002 werd ingezet.

Het in 2006 verschenen In The Arms Of Devastation behoort gelukkig ook nog tot die reeks goede albums die Kataklysm tussen Shadows & Dust en Prevail wist neer te zetten. Sterker nog: wat mij betreft is het misschien wel het sterkste album dat de band heeft gemaakt tot op heden. Kataklysm laat op dit album een uitermate gebalanceerde combinatie van kracht, snelheid en souplesse horen. Bij tijd en wijlen ‘blast’ de drummer er ouderwets op los, maar meer dan ooit gaat die snelheid hand in hand met logge, groovende riffs, hier en daar een vette breakdown en melodieus gitaarwerk.

Opener Like Angels Weeping (The Dark) is wat dat betreft een schoolvoorbeeld van de kwaliteit van de band. Een vierentwintig karaats deathmetalnummer waarvan er wel meerdere op dit album staan, zoals Let Them Burn, het ouderwets sterke To Reign Again en het uit lekker hakkende riffs opgebouwde Open Scars, dat stuk voor stuk gewoon supersterke nummers zijn. Verrassingen zijn er ook, in de vorm van het dreigende en heerlijk lompe Crippled & Broken (met een gaaf, superzwaar refrein), It Turns To Rust (met een opmerkelijke, maar zeer sterke vocale bijdrage van Kittie-zangeres Morgan Lander) en het lange, slepende The Road To Devastation. Verrassingen die stuk voor stuk goed uitpakken.

Daar waar mijn aandacht nogal eens wilde verslappen bij de eerste paar albums van de band, laat Kataklysm met In The Arms Of Devastation echter ook horen in staat te zijn tot het schrijven van een uitstekende deathmetalplaat die over de gehele lengte – en ook na een dozijn luisterbeurten – blijft boeien. Wat mij betreft een uiterst volwassen plaat die gewoon in iedere degelijke deathmetalcollectie thuis hoort.

Tracklist:
1. Like Angels Weeping (The Dark)
2. Let Them Burn
3. Crippled And Broken
4. To Reign Again
5. It Turns To Rust
6. Open Scars
7. Temptation's Nest
8. In Words Of Desperation
9. The Road To Devastation

Score: 84 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 10 augustus 2011

Meer Kataklysm:

Kataklysm - In The Arms Of Devastation
Reactie van joeri op 12-08-2011 om 22:31u
Score: 90 / 100

absoluut een death metal topper
ik vind het sowieso een geweldige band en de laatste 2 albums ook goed

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.