Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Kinkobra - Demo 2011
Jaar van release: 2011
Label: Eigen beheer

Kinkobra - Demo 2011

Zo af en toe kom je ze tegen. Van die bands die blijkbaar al heel wat op hun palmares hebben staan, maar waar je zelf nooit langs bent gefietst. Zo stuitte ik onlangs op de demo van Kinkobra. Die staan potverdorie driemaal het voorprogramma van Anathema te voorzien. Ook hebben onze zuiderburen van Triggerfinger ze uitgenodigd voor hen te openen. Toch niet onaardig, zou je zo zeggen. Wat brengt die bands er dan toe deze heren uit te nodigen?

Zo aan de titels af te lezen zijn de heren niet gespeend van enig testosteron: 29 And Wasted To The Bone, America Must Love Me en Headshot Bitch. Ook die van druipend bloed voorziene schietschijf op de voorkant van de plaat belooft flink wat 'stoere mannen'-agressie. Laten we dat eens toetsen met het oor dan.

Als een wielrenner met een veel te hoge hematocrietwaarde schiet het kwintet met het eerder genoemde 29 And Wasted To The Bone als een speer uit de startblokken. Lekker uptempo powerrock wordt in een kleine drie minuten op ons afgevuurd, als betreft het een tijdrit. Het heeft wel wat weg van een Papa Roach meets 3 Doors Down.

Hoewel er na deze proloog flink wordt teruggeschakeld verliest het niet aan trapkracht. Nog steeds worden de etappes gekarakteriseerd door hardrock, grunge en alternatieve rock. Daarmee is deze plaat een mooie zesetappekoers in voorbereiding op het echte grote werk geworden. Liefhebbers van toegankelijke hardrockbands en fans van bands als Creed, Nirvana en 3 Doors Down moeten dit zeker eens proberen.

Tracklist:
1. 29 And Wasted To The Bone
2. America Must Love Me
3. Badplane
4. Insomnia
5. Planet Boom
6. Headshot Bitch

Score: 75 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 13 juli 2011

Kinkobra - Demo 2011
Reactie van Damien op 14-07-2011 om 00:53u
Score: 85 / 100

Kijk uit naar een volledig album, klinkt veelbelovend :)

Kinkobra - Demo 2011
Reactie van dknight op 14-07-2011 om 09:38u
Score: 75 / 100

Gezien bij Anathema in P60, best vermakelijk. Energiek optreden.

Kinkobra - Demo 2011
Reactie van Willöm de Pillöm op 14-09-2011 om 10:16u

Ontzettende kut band. Heb ze in het voorprogramma gezien van Royal Republic en het was het meest afschuwelijke optreden dat ik ooit heb gezien. De helft van de muziek kwam van een meelopende geluidstrack. De lange uithalen van de zanger duurden langer dan dat hij de microfoon bij zijn mond had en de gitaar solo's die hij af en toe "speelde" (op de momenten dat hij een gitaar om had hangen) waren ook overduidelijk playback. Verder was alles aan deze band nep en ingestudeerd. Alleen de drummer ben ik positief over want die hakte d'r goed op los en had een goede groove. Voor mij is deze band de belichaming van alles wat er mis is met pop muziek.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.