Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

I Chaos - The Human Repellent
Jaar van release: 2011
Label: R.I.T.F. records

I Chaos - The Human Repellent

In 2009 zat het er al aan te komen. Er was weer een goede Nederlandse death metalplaat in de maak. De toentertijd verschenen ep van dit gezelschap beloonde ik al met een acht en ik keek uit naar de full-length. Nu dan eindelijk, is het zo ver! I Chaos baart zijn eersteling in de vorm van The Human Repellent.

Die eersteling wordt overigens wel gelijk aan stukken gereten als we het artwork moeten geloven, dus dat belooft veel goeds. Laten we die ranzige nageboorte dan maar eens in de cd-speler werpen. En ja hoor! Ik heb medelijden met de vroedvrouw. Die moet de schrik van haar leven hebben gekregen toen dit smerige misbaksel ter wereld kwam. Gedverdemme wat een vulgair gedrocht van een death metalkloon.

Kloon? Ja! Heel origineel klinkt het allemaal niet. Maar dat maakt allemaal geen reet uit. Als muziek goed is, is originaliteit totaal irrelevant. De moderne Amerikaans ingestelde death met een laagje thrash is smerig goed te genieten en van een hoog niveau. Het stinkt hier en daar onsmakelijk lekker naar Suffocation. Hier lusten de honden wel brood van.

Het is moeilijk om minpuntjes te vinden op deze schijf, maar voor wie op zoek gaat is er natuurlijk altijd wel wat te vinden. Die hi-hat en bekkens klinken niet helemaal jofel. Sowieso zijn de drums niet het sterkste punt van deze plaat. Het klinkt allemaal wat ineengedrukt. Het mist diepte. Dat hoor je er weliswaar met je earplugs van je MP3-speler of door de boxen van je laptop niet aan af, maar als je deze schijf rond laat slingeren in een fatsoenlijke installatie, zijn dat de puntjes waar verbetering mogelijk is. Maar het zijn de kniesoren die daarop letten.

Met deze plaat vestigt I Chaos zich gelijk aan de top van de Nederlandse scene en daarmee verwerft de band alle recht op een paar mooie voorprogramma's. Ga dat zien!

Tracklist:
1. Scattered Remnant
2. The Admonishment
3. Down Comes The Framework
4. Revulsive Butchery
5. Sons Of Slaves
6. Imprisonment
7. Chaos Revolts
8. Degenaration Sublime
9. Sworn To Repel
10. Mass For The Blind

Score: 85 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 1 juli 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 03-07-2011 om 13:07u

geweldige cd

Reactie van Carlo op 08-09-2012 om 19:01u

Kloon of niet,dit klinkt gewoon erg goed en daar gaat het toch om..dacht ik zo !
Heersend album !!!!!!!!!!