Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

I Chaos - I Chaos
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer

I Chaos - I Chaos

Waar je bij veel lokale bandjesavonden na drie riffjes geërgerd het strijdtoneel verlaat, word je gelukkig zo nu en dan toch nog verrast. Tot die laatste categorie behoort ook I Chaos. Toen ik hun demoschijfje in handen kreeg ontstond hierover de volgende review.

Goedemorgen, wat een artwork. Die vier heren pakken flink uit. Noemenswaardig is tevens de goede productie. Dit is dan ook niet hun eerste opname. Wel in deze samenstelling, maar de bandleden komen o.a. uit Epica, Cypher en Blo.Torch. Lekker lompe deathmetal is wat dankzij hen uit mijn speakers blaast.

Harry van Breda heeft lekker diepe lage grunts en staat erg prominent in de mix. Hoewel er weinig variëteit in zijn vocalen zit is het niet irritant. De drums en gitaar doen bij tijd en wijlen denken aan metalcore, maar dat is meer vanwege het technische gehalte dan dat ze hier nou echt hun inspiratie uit putten. Meer nog is hun ongetitelde demo geschoeid op de Amerikaanse school, maar dan in een modern jasje. Daarnaast vallen de thrashinvloeden niet te ontkennen. Heren, chapeau!

Het is weer een tijdje terug dat ik een demootje van dergelijk niveau hoorde. Ik ben benieuwd naar de full-length.

Tracklist:
1. Imprisonment
2. Revelation
3. Battlefever
4. Pandemic Massacre

Score: 80 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 17 september 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Grafhoer op 21-09-2009 om 10:07u
Score: 90 / 100

...en de ex-bassist van Creepmime!!!
Een van de best CDtjes die ik de laatste tijd heb gehoord!
Super profi, brute death metal. Suffocation meets metalcore (ofzo)