Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

40 Watt Sun - The Inside Room
Jaar van release: 2011
Label: Cyclone Empire
40 Watt Sun - The Inside Room
Eerder dit jaar nam de reïncarnatie van de legendarische Engelse doom metalband Warning gestalte aan in de vorm van een nieuwe band. Patrick Walker en Christian Leith verenigden hun krachten met William Spong. Onder de naam 40 Watt Sun verscheen in maart het debuut The Inside Room. Inmiddels is dit album vanuit alle kanten bejubeld, maar doordat het album ons niet via de promotionele wijze bereikt heeft, heb ik het zelf maar aangeschaft.

Als liefhebber van doom metal kan ik ook alleen maar in mijn nopjes zijn met dit album. De scores die The Inside Room grotendeels gekregen heeft, doen vermoeden dat het tegen perfectie aan hangt. Ondanks dat ik het 40 Watt Sun volledig gun, ben ik het er niet mee eens. Wat de band laat horen tijdens de opener Restless is zeker van grote klasse. De melancholische doom metal van deze Britten is prachtig en nog altijd gaat er vanuit de getergde zang van Patrick Walker ontzettend veel kracht uit. Wat ik zo jammer vind, is dat het volledige album in exact hetzelfde tempo voortdendert. Er worden veelal dezelfde riffs met zware distortion en zangpartijen gebruikt.

Een album als dit kan juist groots uitpakken wanneer er voldoende afwisseling is. Wat 40 Watt Sun doet, is in ieder geval goed. De uitvoering is sterk, maar niet genoeg om van The Inside Room een doomklassieker te maken.

Tracklist:
1. Restless
2. Open My Eyes
3. Between Times
4. Carry Me Home
5. This Alone

Score: 82 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 19 juni 2011

Koop dit album in

Meer 40 Watt Sun:

[ Terug naar de Album Reviews ]

40 Watt Sun - The Inside Room
Reactie van Een Metalfan op 20-06-2011 om 11:45u

niet slecht