Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Of Legends - Stranded
Jaar van release: 2011
Label: Season Of Mist

Of Legends - Stranded

Kijk, zo heb ik mijn drummers graag. Tegendraads, onlogisch, polyritmisch, met ruimschoots voldoende gestructureerde riffs om een hoog headbanggehalte te waarborgen. Drummer Travis Orbin, ook bekend van Periphery, steekt daarmee ver boven de rest van Of Legends uit. Nou is die 'rest' van de band ook weer niet zo groot, want die wordt door zijn maat Luis Dubuc volgeschreeuwd en gespeeld.

Deze meneer Dubuc is een stuk minder begaafd in het verzinnen van originele wendingen en bizarre hooks. Op zang is hij zelfs ronduit matig. Hij kent slechts één toonhoogte en één versnelling. Gezien de heren uit hetzelfde vaatje probeert te tappen als The Ocean, The Dillinger Escape Plan en Meshuggah, hebben ze daar simpelweg niet genoeg aan. Die treffen hiermee uiteraard een halfleeg fust aan.

Nou kan je uit een halfleeg fust natuurlijk ook nog best een lekker biertje tappen. En zo weet Dubuc zo hier en daar ook nog best wat verrassende stotterende loopjes uit die gitaar te toveren. In dat opzicht is er helemaal niets mis met Stranded. Als je tenminste fan van een wat goedkoper vaatje bier bent. Anders is het wellicht raadzaam om toch over te stappen op de zwaardere jongens uit het genre, maar die drummer is op zijn minst een amsterdammertje waard. En je weet hoe dat gaat met bier. Het smaakt al gauw naar meer en dan zie je de volgende ochtend wel weer 'where the ship Stranded'. Gewoon proberen! Proef dan! Proef dan!

Tracklist:
1. Nothing Matters
2. Death Eyes
3. Off Guard
4. Save the Humans
5. We Wish Death
6. False God
7. Carpe Noctum
8. Cannibal King
9. Consecro
10. The Last Leader

Score: 80 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 22 mei 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]