Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Dead Man's Walk - Rise Again
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Dead Man's Walk - Rise Again
De Nijmeegse band Dead Man’s Walk zag onlangs gitarist Mike vertrekken. Dat gat is nog altijd niet opgevuld, maar aangezien deze band recentelijk deze demo opstuurde, zal er verder niets aan de hand zijn. Gitaristen uit de buurt die wel een potje death metal met thrashinvloeden willen spelen kunnen altijd even op hun website kijken. De muziek is in ieder geval goed te doen. Mits Mike niet het creatieve brein was, kan het nog best goedkomen met Dead Man’s Walk.

Deze heren zijn er gelukkig niet op uit om een ondefinieerbare brij van geluid te produceren. De twee songs zijn helemaal niet onaardig in elkaar geknutseld. Poisoned is behoorlijk strak ingespeeld, maar heeft verder niet bijzonder veel te bieden. Rise daarentegen klinkt heel volwassen, afwisselend en (zelfs voor death metalbegrippen) uitdagend. De gitaarpartijen laten duidelijk horen dat deze heren grote fans van Annihilator zijn. Of Dead Man’s Walk echt een aanwinst is, laat ik me nog niet over uit. Op basis van nog geen negen minuten valt dat niet te beoordelen.

Tracklist:
1. Poisoned
2. Rise

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 5 april 2011

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Youri op 23-08-2011 om 17:47u
Score: 69 / 100

Lekker Trash achtig, ik vind het wel gaan. Vooral 'Rise', ik kreeg de demo's van Mike. Mike is mijn gitaarleraar, en ik geloof nu dat hij weg is de muziek geheel anders is.