Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Condemned? - Condemned 2 Death
Jaar van release: 2011
Label: Nuclear Blast Records
Condemned? - Condemned 2 Death
Ga allemaal maar in een kring zitten, kinderen, dan zal opa een sprookje voorlezen.

Lang, lang geleden, in het jaar 1986 was er een bandje, Condemned? geheten. Waar het vraagteken precies voor was, dat wist eigenlijk niemand, maar de bandleden vonden het wel stoer staan. Condemned? maakte niet echt heel bijzondere muziek en dreven een beetje mee op de stroom van thrashy hardcore crossover die in die tijd heel populair was. Eigenlijk kopieerde Condemned? alles van andere (succesvolle) bandjes, zoals D.R.I. en The Exploited, maar dat deden er zoveel, dus dat maakte niet echt uit, vonden ze zelf.

In datzelfde jaar ondernam Condemned? een tochtje naar de studio en namen een heuse grammofoonplaat op. Echter, omdat ze nogal onbekend waren, was het lastig om een platenbaas te vinden die hun middelmatige plaat wilde uitbrengen. Gelukkig was daar Nuclear Blast. Net begonnen als platenbaas, was hij op zoek naar nieuw talent en hij hoopte dat met Condemned? gevonden te hebben, maar hij kwam helaas bedrogen uit, want na de eerste plaat, Humanoid or Biomechanoid? genaamd, hoorde hij nooit meer wat van ze.

Tot plotseling in het jaar 2011. Vijfentwintig jaar na hun debuut klopte Condemned? weer op de deuren van de platenbaas. Nuclear Blast was inmiddels uitgegroeid tot één van de allergrootste platenbazen. En wat schertste zijn verbazing? Na al die tijd van absentie wilde Condemned? wéér een plaat uitbrengen. Nuclear Blast herinnerde zich uiteraard dat Condemned? hem had laten zitten toentertijd, dus haalde hij een grote grap uit met de band. Hij teleporteerde de hele band ineens terug naar 1986 en forceerde hen om dezelfde plaat opnieuw op te nemen. Met een paar extra nummers om ze te pesten!

Weer terug in 2011 bleek de plaat uiteraard net zo te klinken als hun debuut in 1986: power-akkoorden, slappe, politiek getinte teksten en een vlakke productie. Maar Nuclear Blast moest dit natuurlijk wel uitbrengen en omdat hij toen, in 1986, niks had verdiend aan het debuut besloot hij om dit debuut als bonusplaat bij de cd te voegen. Blij werd hij er echter niet van, want Condemned 2 Death was natuurlijk maar een zeer brakke release en echt geld zou hij er waarschijnlijk weer niet mee verdienen.

En kinderen, wat is nu de moraal van dit verhaal? Platenbazen moeten geen muziek uitbrengen uit nostalgisch oogpunt, want dat levert geen goeie muziek op.

Tracklist:
1. Big Time Game Hunting
2. Aggressive System
3. Thoughts Of Equality
4. Practicing For War
5. Crutch
6. Anti-social
7. Cavern In Mind
8. Cleansing Pool
9. Emotional Blurr
10. Crucified
11. Ocean
12. Save Thy Brother
13. D-Day
14. When Worlds Collide

Score: 58 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 27 maart 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Condemned? - Condemned 2 Death
Reactie van Barry op 27-04-2011 om 12:58u
Score: 50 / 100

zeer zaaie plaat! Snurkrelaese van de bovenste plank. Met mijn impulsaankopen toch altijd... Toch vaker hier kijken!