Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Acid Drinkers - Fishdick Zwei - The Dick Is Rising Again
Jaar van release: 2010
Label: Mystic Production
Acid Drinkers - Fishdick Zwei - The Dick Is Rising Again
Besprak ik laatst nog Forever Never en hun EP vol covers. Nu ligt het nieuwe album van Acid Drinkers voor me, dat eveneens gevuld is met covers. Fishdick Zwei - The Dick Is Rising Again (wat een titel ook) is duidelijk een vervolg op Fishdick uit 1994. Ten opzichte van dat album is de tracklist bijna twee keer zo lang en zijn de keuzes in ieder geval origineler. Ook deze Poolse band heeft ervoor gekozen om een aantal bekende pop- en rocksongs in een metalen jasje te hijsen.

Was ik in de hierboven genoemde review totaal niet te spreken over het resultaat, op dit album is die klik wel aanwezig. Net als op hun laatste studioalbum is het spel zelf prima. De zang is iets beter. Hoewel de keuzes niet direct voor de hand liggen, pakt het resultaat wel goed uit. Ring Of Fire van Johnny Cash is op zichzelf al een fantastisch nummer, maar Hit The Road Jack en Love Shack pakken zowaar nog beter uit dan het origineel. Met name op de laatste zet Titus op enorm leuke wijze zijn stem in. Ook de uitvoeringen van Seasons In The Abyss van Slayer en Nothing Else Matters van Metallica zijn erg leuk. Acid Drinkers speelt van zichzelf natuurlijk al thrash metal, maar hier tonen zij totaal geen respect voor de grote meesters. Zelden heb ik zo gelachen om zulke parodieën. Ik wil niks verklappen, maar kan iedereen aanraden om eens achter deze covers aan te gaan.

Een ander positief punt is dat het plezier er vanaf straalt. Ik blijf erbij dat coverplaten vrij overbodig zijn, maar Fishdick Zwei is zeker geen tijdsverspilling. Uiteraard zijn sommige songs leuker dan andere, maar op een feestje zou dit album zowaar een gangmaker zijn. Met een dergelijke instelling wacht ik zelfs met plezier een nieuwe full length (met eigen materiaal) af.

Tracklist:
1. Ring Of Fire (Johnny Cash cover)
2. Hit The Road Jack (Ray Charles cover)
3. Losfer Words (Big 'Orra) (Iron Maiden cover)
4. Love Shack (The B52's cover)
5. New York, New York (Frank Sinatra cover)
6. Bring It On Home (Led Zeppelin cover)
7. Hot Stuff (Donna Summer cover)
8. Et Si Tu n'Existais Pas (Joe Dassin cover)
9. 2000 Man (The Rolling Stones cover)
10. Bad Reputation (Thin Lizzy Cover)
11. Seasons In The Abyss (Slayer cover)
12. Blood Sugar Sex Magic (Red Hot Chili Peppers cover)
13. Nothing Else Matters (Metallica cover)
14. Detroit Rock City (Kiss cover)
15. Make No Mistake (Keith Richards Cover)
16. Fluff (Black Sabbath cover)

Score: 80 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 18 december 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]