Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Firefly - Ruined World
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Firefly - Ruined World
Wanneer je band al tien jaar bestaat als je je eerste plaat uitbrengt, is dat zelden een goed teken. Dergelijke albums krijgen van mij nooit meer dan een krappe voldoende. Vaak is er echt een goede reden waarom sommige bands nooit door platenlabels opgepikt worden. Ons eigen Firefly bewijst maar eens lekker dat het ook anders kan zijn. Ze waren al eens te gast bij 3FM en beide EP’s werden op Metalfan.nl positief onthaald.

Op Ruined World prijken tien spiksplinternieuwe songs. De stijl is heerlijk ouderwets en wroet ergens tussen de late jaren ’70. Wat direct opvalt is dat de songs erg goed in elkaar zitten. Zelden heb ik bij een Nederlandse bands zulke sterke riffs gehoord. The Sinner is simpel maar doeltreffend. Het grootste deel komt erg bekend voor, maar ik kan me zo niet bedenken waar ik het eerder heb gehoord. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor de titeltrack, maar eigenlijk is de hele plaat gevuld met prima hardrock.

Waarom de band gekozen heeft om A King Can Never Die op te splitsen is me niet duidelijk. Het zorgt er alleen maar voor dat ik het idee krijg dat hetzelfde nummer twee keer op de cd staat. Het is echter niet de belangrijkste reden waarom ik Ruined World geen uitzonderlijk hoge score geef. Dat heeft te maken met de zang van Robbert. Het probleem is niet zozeer de vraag of hij kan zingen, want dat kan hij zeker wel. Het sluit alleen vaak slecht aan op de muziek en dat hoor je op deze cd duidelijk. Wellicht dat de productie op dit punt beter kon. Het is gelukkig niet zo dat je luisterplezier hierdoor bedorven wordt. Ruined World is een leuk album van eigen bodem. Wel eerst even luisteren voordat je tot de aanschaf overgaat.

Tracklist:
1. Get Me Out
2. House Of The Seven Gables
3. The Sinner
4. A King Can...
5. Sold My Soul
6. Look At Me Now
7. Kiss Me Truck
8. Lucifer
9. ...Never Die
10. Ruined World

Score: 79 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 30 november 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 02-12-2010 om 14:34u

hahaha

Reactie van arjan op 03-12-2010 om 10:54u
Score: 80 / 100

.........heb het album ook mogen ontvangen van de heren!!
en ik ben inderdaad met je eens dat het barst van de goede gitaar riffs!!
Qua productie had het mischien iets beter gekund ....maar ik denk dat dat meer een geld kwestie is .....zoals bij veel bands het geval is tegenwoordig.
en het op splitsen van 2 tracks vond ik wel leuk gevonden....maar goed is smaak denk ik!
maar verder een goede en eerlijke review ruud!!