Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Bullethole - Incarceration
Jaar van release: 2003
Label: Black Lotus Records
Bullethole - Incarceration
Het Griekse label Black Lotus records brengt af en toe wel vermakelijke cd's uit. Nu brengen ze dit debuut uit van het Griekse gezelschap Bullethole. Deze vierkoppige band speelt hardcore met moderne metalinvloeden (van nu-metal tot thrash-achtige gedeelten). Niet echt een stijl die ik nog veel draai maar ik vind het toch wel leuk om af en toe eens een cd in dit genre te horen.

Dit vrij korte album bevat 10 groovende en beukende nummertjes die wel lekker wegluisteren. Je kan gemakkelijk wat mee liggen wiegen op de muziek en af en toe krijg je de neiging om even mee te springen. En een nummer als 'Moment of hate' beukt er zeker lekker in. De gitaarsolo's zijn ook vrij verzorgd. En het afsluitende 'Molestias' is een rustig instrumentaal liedje. Een echt goede cd dus? Niet echt zou ik zo zeggen. Waarom niet? Alle nummers heb ik al tig keer gehoord, en elke riff en uitbarsting is al zoveel keer voorgedaan (en in sommige gevallen ook veel beter), de teksten zijn ook zo cliché als het maar kan en het drumgeluid irriteert me toch echt wel. Ook de 'Machine head hoog-achtige gepiel stukjes' zijn inmiddels al zo vaak gedaan en gerecycleerd

Fans van groovende hardcore en metalcore (en fans van oude Machine head) kunnen dit eens een luisterbeurtje wagen, want ondanks de onoriginalitiet moet ik zeggen dat het dus wel 'grooved' en aanstekelijk werkt. Een album dat ik dus nog wel eens zal draaien en lekker in mijn niet te al te grote hardcore collectie zal plaatsen. Het artwork is echter ook best mooi verzorgd en de nummers zijn vrij compact. Een middenmoter dus. Zeker niet slecht maar ook niet echt goed dat ik het aan iedereen kan aanraden.

Tracklist:
1. Twist the knife
2. Incarceration
3. Nothing will remain
4. Broken lies, shattered alibies
5. Thorn in their back
6. Drowned
7. Liar
8. Now I know
9. Moment of hate
10. Molestias

Score: 65 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 14 mei 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]