Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Terror - Keepers Of The Faith
Jaar van release: 2010
Label: Century Media Records

Terror - Keepers Of The Faith

Na een aantal succesvolle samenwerkingen met Zeuss, heeft Terror voor het nieuwe album Keepers Of The Faith gekozen voor New Found Glory-gitarist Chad Gilbert als producer. Gilbert produceerde eerder albums van onder andere H2O dus hardcoreliefhebbers hoeven niet ongerust te zijn dat Terror plotseling de nieuwe punkpopsensatie wordt.

Toch kan je er niet onderuit dat het nieuwe album behoorlijk verschilt van hun eerdere werk. Voor degenen die zweren bij Lowest Of The Low zullen de nieuwe wendingen een domper zijn. De straight forward hardcore die we doorgaans van deze band voorgeschoteld krijgen, kent op deze cd iets meer bochten en kronkelingen. Denk hierbij aan meer gitaarsolo’s, een trend die op het vorige album al zijn intrede deed en hier wordt voortgezet en uitgebreid. Ook kent het album een ander gitaargeluid, wat zorgt voor meer melodie en daarom ook meer variatie.

Op bijvoorbeeld Defiant gaat de snelheid er even uit en horen we meer melodie dan we gewend zijn van Terror. Stay Free begint dan wel weer als vanouds razendsnel en hakkend, maar ook hier gaat even het gas los en krijgen we de melodieuze kant van de band te horen. En wat te denken van Only Death waarin gierende gitaren de boventoon voeren. Onveranderd is echter de herkenbare zang van Scott Vogel, die weliswaar minder kwaad en juist positiever klinkt dan in het verleden, maar waarin nog altijd veel vuur en passie doorklinkt.

Zonder het roer compleet om te gooien laat Terror met Keepers Of The Faith een meer metalgeoriënteerd album aantekenen. Echte knallers staan er niet op, maar over de hele linie is deze nieuwe schijf zeer solide.

Tracklist:
1. Your Enemies Are Mine
2. Stick Tight
3. Return To Strength
4. The Struggle
5. Shattered
6. You're Caught
7. Dead Wrong
8. Keepers Of The Faith
9. Stay Free
10. Hell And Back
11. Only Death
12. The New Blood
13. Defiant

Score: 82 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 22 oktober 2010

Koop dit album in

Meer Terror:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 22-10-2010 om 14:41u

Ben het niet mee eens dat er geen knallers op staan.

Reactie van Thijs op 22-10-2010 om 16:35u

Ach, Terror is al jarenlang bezig met deze trend, steeds meer midtempo nummers. Ik vind het saai worden en luister eigenlijk alleen nog maar vaak naar Lowest of the Low.

Reactie van Ard op 22-10-2010 om 17:47u
Score: 85 / 100

Puik album, zeker veel beter over de gehele linie dan het vorige album