Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Riotgod - Riotgod
Jaar van release: 2010
Label: Metalville
Riotgod - Riotgod
Het Amerikaanse Riotgod debuteerde onlangs met een titelloos album. De line up bestaat voor de helft uit ervaren rotten (Bob Pantella en Jim Baglino kennen we van Monster Magnet), anderzijds uit nieuwelingen. Misschien heb je ze al voorbij zien komen in september op Baroeg Open Air of in The Rambler, te Eindhoven.

Voor wie ze gemist heeft, volgt nu een herkansing. Riotgod speelt een energieke mix van stoner en spacerock a la Hawkwind. Hoewel Riotgod behoorlijk gitaar georiënteerd is, is er een minstens zo belangrijke rol weggelegd voor Mark Sunshine. Hij zingt en schreeuwt de sterren van de hemel met een stem die veel weg heeft van Freddie Mercury (ten tijde van de vroegste Queen albums).

Het is lastig om uit de maar liefst zestien (!) tracks die de plaat telt enkele favorieten te kiezen. De kwaliteit van Riotgod ligt gemiddeld erg hoog. Misschien is de speelduur van een uur iets te veel van het goede. Luister maar eens naar Horizon, Collapsing Stars of High Time, dan kun je horen dat Riotgod een erg leuke plaat en daarmee een van de beste debuutalbums van 2010 heeft afgeleverd.

Tracklist:
1. Light Of The Sun
2. Crusader
3. The Time Is Now
4. Horizon
5. 9th Life
6. Omega
7. Collapsing Stars
8. Pinata
9. Drone Station
10. Love It Or Leave It
11. Rift
12. Sweet Kaos
13. High Time
14. Grand Design
15. Fangasm
16. Minds Eye

Score: 85 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 13 oktober 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Damien op 13-10-2010 om 23:08u
Score: 85 / 100

Lekkere plaat inderdaad, niks aan toe te voegen :)