Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Swashbuckle - Crime Always Pays
Jaar van release: 2010
Label: Nuclear Blast Records
Swashbuckle - Crime Always Pays
Arrrgh! De piratenthrashers van Swashbuckle kiezen weer voor het ruime sop. Na een klein jaartje heeft de bemanning van de wildbebaarde Admiral Nobeard alweer zoveel geplunderd, gekaapt en rustige kuststadjes uitgemoord dat er al genoeg inspiratie is voor een snelle opvolger van Back To The Noose. Nog altijd hebben ze geen berouw van hun daden en met Crime Always Pays zijn ze klaar om de zeven zeeën weer onveilig te maken.

Veel is er niet veranderd ten opzichte van het voorgaande album. Na een lange instrumentale folk-achtige intro razen de tracks weer voorbij als een orkaan in de Caribische Zee. De nummers zijn nu ietwat langer en meer gestructureerd, maar nog altijd brengt Swashbuckle een lompe mengeling van rauwe thrash, death metal en een vleugje grindcore. En dat doordrenkt met de typerende galgenhumor die we al kenden van de band. Tussendoor gunnen de bloeddorstige zeerovers hun luisteraars wat rust met twee intermezzo’s en een lange akoestische outro.

Natuurlijk is het piratenthema van de band enorm cheesy en daarom kan je er pas echt van genieten met een behoorlijke hoeveelheid rum. Toch is het op muzikaal vlak zeker niet slecht en hebben ze in een jaar tijd al aardig veel progressie gemaakt. De tracks rammelen al een stuk minder en zijn beter gecomponeerd. En zo is hier en daar ook nog eens een kleine verrassing te ontdekken. Zo heeft de band met het nummer We Are The Storm de hoofdtune van Pirates Of The Caribbean alleraardigst gerecycled. Uiteraard neigt dit naar schaamteloos jatwerk, maar daar zijn het toch piraten voor?

De waarheid is echter dat de band zonder het piratenmasker niet meer is dan een gemiddelde death/thrashband. Muzikaal is het prima, maar verre van top. En dat zal het schip van Swashbuckle ooit eens laten zinken. Maar vooralsnog is Crime Always Pays nog een prima reden om je ooglapje, houten been en die dode papegaai uit de kast te trekken en je laveloos te drinken aan rum.

Tracklist:
1. Slowly Wept The Sea
2. We Are The Storm
3. This Round’s On YOU!
4. Powder Keg
5. Where Victory Is Penned
6. Of Hooks And Hornswogglers
7. A Time Of Wooden Ships & Iron Men
8. Crime Always Pays
9. Raw Doggin’ At The Raw Bar
10. The Gallow’s Pole Dancer
11. Legacy’s Allure
12. At The Bottom Of A Glass
13. To Steal A Life
14. You Bring The Cannon, We’ll Bring The Balls
15. Surf-N-Turf (For Piratical Girth)
16. Rope’s End

Score: 72 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 5 oktober 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]