Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Ratt - Infestation
Jaar van release: 2010
Label: Roadrunner Records
Ratt - Infestation
Daar zijn ze weer! De oude glamrockers van Ratt brengen elf jaar na hun titelloze album eindelijk weer eens nieuw materiaal uit. Stephen Pearcy vertrok voor de zoveelste keer en kwam weer terug. In 2002 stierf gitarist Robbin Crosby op een veel te jonge leeftijd aan de gevolgen van een overdosis. Gelukkig heeft dat alles het uitbrengen van Infestation niet kunnen verhinderen.

Hoewel ook hier weer duidelijk is dat Ratt altijd in de schaduw heeft gestaan van soortgelijke acts als Mötley Crüe, Twisted Sister en Quiet Riot, levert de band een prima album af. Van begint tot eind luistert het geheel lekker weg. Je kunt duidelijk horen dat zanger Stephen Pearcy wat ouder is geworden, maar de muziek klinkt even enthousiast als voorheen. Wat dat betreft doet Infestation me veel denken aan de onlangs verschenen plaat van Raven. Niet origineel maar op frisse wijze een terugblik naar wat de band gepresteerd heeft.

De nummers zijn lekker rechttoe-rechtaan. Eat Me Up Alive en Best Of Me zijn meteen de betere songs. Hoewel de rest zeker niet slecht is, kan er ook niet gezegd worden dat dit album een verplichte aanschaf is. Daarvoor is niet speciaal genoeg. Daarbij kan Infestation de klassiekers Out Of The Cellar en Invasion Of Your Privacy gewoon niet evenaren. Uiteindelijk is het niet meer dan een prima album in dit genre. Elf toffe songs die niet snel zullen vervelen. Enkel voor de fans.

Tracklist:
1. Eat Me Up Alive
2. Best Of Me
3. A Little Too Much
4. Look Out Below
5. Last Call
6. Lost Weekend
7. As Good As It Gets
8. Garden Of Eden
9. Take A Big Bite
10. Take Me Home
11. Don't Let Go

Score: 77 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 4 juni 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ratt - Infestation
Reactie van Jeroen op 04-06-2010 om 17:42u

Crosby had bovendien Aids en zijn zwakke immuunsysteem kon niet overweg met de hoeveelheden heroïne die hij spoot

Ratt - Infestation
Reactie van André Smoor op 04-06-2010 om 20:56u
Score: 85 / 100

Deze plaat is misschien wel het beste wat ze ooit hebben uitgebracht. Vroeger kon ik de stem van Stephen Percy niet uitstaan, maar op dit album klinkt hij veel beter. Het zal nooit één van de beste zangers worden, maar hij past heel goed in het geheel. Ook gitarist Carlos Cavazo van Quiet Riot is een aanwinst voor de band. Deze CD is zeker niet alleen voor fans. Dat ben ik namelijk niet, maar deze CD klinkt erg lekker.

Ratt - Infestation
Reactie van Een Metalfan op 05-06-2010 om 01:57u

Ik ben he totaal met Andre eens.
Dit is voor mij op zeker DE verrassing van het jaar!!!!!

Ratt - Infestation
Reactie van Jeffrey op 05-06-2010 om 18:58u

Idd een erg goed album.

Ratt - Infestation
Reactie van cynthiapichel op 28-07-2010 om 18:17u
Score: 100 / 100

nu ik ook al 37 jaar ben vind ik rock nog steeds heel leuk om naar te luisteren vind het erg voor gitaarist robbin crosby dat hij is overleden en bijf ratt een hele goede band vinden.