Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Khaoz - Twist The Knife A Little Deeper
Jaar van release: 2009
Label: eigen beheer
Khaoz - Twist The Knife A Little Deeper
Anno 2008 bundelt een handvol death metal oudgedienden de krachten en zo ontstaat de old school death metal band Khaoz. Deze band is wars van muzikale innovaties en progressie en legt het accent op het authentieke geluid van old school death metal: Zwaar, groovend en zeer belastend voor de nekspieren!

De ep Twist The Knife A Little Deeper ziet in 2009 het levenslicht en bevat vijf uitstekende nummers die noten vooral lekker snel aan elkaar rossen. Inveterate Fantasy is het enige nummer waarop frequent gas wordt teruggenomen en de zware, trage dreunstukken de vrije loop gaan. Het is mooi om te horen hoe vooral invloeden van Pleurisy gecombineerd worden met beukgeweld, waardoor de nummers niet alleen hakkend, maar ook geregeld donker en episch door het oor wervelen.

Bijna zou ik Khaoz als dé death metal belofte van het tulpenklompenHeinekenland bestempelen, ware het niet dat het zeugengekrijs van Johan Wesdijk het hele feest voor mij verpest. No offence verder, maar ik kan niet begrijpen dat de echt ontzettend gave nummers (die reeds van zeer geschikte grunts voorzien zijn) zo geruïneerd worden door irritant geblèr dat continu alle aandacht opeist, waardoor alle muzikale details opeens nauwelijks hoorbaar zijn. Sowieso is mijn mening dat screams in death metal zeer spaarzaam gebruikt dienen te worden (en bij voorkeur helemaal niet) omdat ze gauw overheersen en zo het gewicht uit de muziek halen...Of omdat ik er gewoon niet van hou.
Maar goed, wie er wel tegen kan zal aan Khaoz veel plezier beleven.

Tracklist:
1. Only To The Worm
2. Misanthropy
3. Shattered Light Insanity
4. Inveterate Fantasy
5. Lost In Serenity

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 12 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 14-04-2010 om 14:25u

hahaha