Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-12-2020

Taking Dawn - Time To Burn
Jaar van release: 2010
Label: Roadrunner Records
Taking Dawn - Time To Burn
Taking Dawn is het nieuwe paard van de Roadrunnerstal. Waar het label zich vooral toespitst op de populaire, moderne metalbands, weten ze ons af en toe te verrassen door het contracteren van bands die (iets) buiten dat patroon vallen. Zo ook met dit gezelschap uit Las Vegas, die er met de erfenis van LA vandoor gaan. Welke scene uit die stad is de bekendste? Juist! Die van de jaren ’80 glamrock. Dat is dan ook de omschrijving die het beste slaat op Taking Dawn.

Toch is het niet enkel retrorock wat de klok slaat. Onze glamrockers zijn niet doelbewust aan het kopiëren geslagen, maar hebben hun best gedaan om het geheel wat met de tijd mee te laten gaan. Zodoende zijn vooral de hedendaagse populaire rockstijlen van invloed. De eerste vier tracks zijn zeer catchy en uitbundig. Wat je duidelijk terug hoort van de muziek van de Sunset Strip is de energie. Stuk voor stuk bevatten ze aanstekelijke reffreintjes. Waar zanger Chris Babbitt in de eerste helft van Time To Burn een sterke prestatie neerzet, zo glad en slijmerig klinkt hij soms op de tweede helft. Ieder zijn ding, maar van mij hoeft het niet. Gelukkig hoor je op Fight ‘Em With Your Rock weer die lekker ruige strot, wat absoluut een ode aan Mötley Crüe is.

Maar met Time To Burn weten deze heren nog meer in hun hoge hoed te toveren. Mijn complimenten gaan in ieder geval uit naar het uitstekende gitaarwerk. Soleren mag gelukkig weer en Taking Dawn maakt daar volop gebruik van. Uiterst genietbaar, net als de afwisseling. De ballad Close Your Eyes is een uitstekend rustpunt en een nummer dat ik nog vaak zal draaien.

Het is alleen jammer dat een nummer als Godless vrij middelmatig is, en zodoende het gemiddelde wat naar beneden halen. Verder is Taking Dawn gewoon een uitstekende band die niet voor niets een contract bij een groot label heeft weten te scoren. Het knappe is dat ze oud en nieuw uitstekend weten te combineren. Kortom, Time To Burn is een blauwdruk van hoe glamrock zal moeten klinken in de jaren ’10.

Tracklist:
1. Time To Burn
2. Like A Revolution
3. Take Me Away
4. So Loud
5. Save Me
6. Close Your Eyes
7. Godless
8. Fight ‘Em With Your Rock
9. Never Enough
10. Endlessly
11. The Chain

Score: 86 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 6 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Taking Dawn - Time To Burn
Reactie van Damien op 06-04-2010 om 09:49u
Score: 95 / 100

In een woord, Geniaal!
Voor mij nu al echt dé nieuwkomer van 2010, echt een supergroep. Hoop ze mee te pikken op een festival deze zomer.

Taking Dawn - Time To Burn
Reactie van RoyACDC op 06-04-2010 om 12:25u
Score: 75 / 100

Vielen mij live erg tegen. (gezien in het voorprogramma van airbourne)
Op cd klinkt alles een stuk beter.

Taking Dawn - Time To Burn
Reactie van VATERNL op 07-04-2010 om 07:34u
Score: 85 / 100

Glam???? Eerder melodic rock met een stevig randje.
+ Ik hoor hier eerder Harem Scarem op z'n stevigst (Voice of Reason).

Taking Dawn - Time To Burn
Reactie van Jeffrey op 07-04-2010 om 14:42u

Op de lekkere wijven na, weinig bijzonders. Degelijk dat wel.

Taking Dawn - Time To Burn
Reactie van Jeffrey op 07-04-2010 om 14:42u

In die clip dan hè.

Taking Dawn - Time To Burn
Reactie van Bastiaan op 10-04-2010 om 20:45u
Score: 75 / 100

Lekker energieke plaat, met uitstekende muzikanten en nummers. Ze hadden alleen wel iets meer venijn in de nummers mogen stoppen wat mij betreft, het is allemaal nét iets te blij.