Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Arise - The Reckoning
Jaar van release: 2009
Label: Regain Records
Arise - The Reckoning
Daar zijn ze weer. Er gaat geen stapel promo’s voorbij of er zitten wel wat Zweedse death metalbands tussen. Ditmaal gaat ’t om het uit Alingsås afkomstige Arise. Wederom een bandje dat hun nieuwe werk aankondigt als hun beste plaat tot nu toe. Daarover ga ik niet oordelen, want dat zou betekenen dat ik nog drie platen moet beluisteren en er wordt al zoveel uitgebracht.

Het nieuwe album, dat de naam The Reckoning heeft gekregen, klinkt op het eerste gehoor wat teleurstellend. Het is namelijk weer die typische melodeath a la Dimension Zero, Hypocrisy en (het latere werk van) Carcass met dito grunt die voorgeschoteld wordt. Gelukkig kan de band wel wat meer dan riffs en drumroffels uit het handboek van death metal kopiëren. De beste voorbeelden zijn Blindead, Reclaiming The Soul en End Of Days waarin op heel effectief twee melodielijnen door elkaar lopen. Dat is zonder twijfel de sterkste kant van deze plaat. Als minpuntje wil ik toch de zang noemen die te overheersend is. Er is veel fijn soleer- en riffwerk dat door Patsy (zo noemt hij zich echt!) weggebruld wordt.

Kortom, ook hier zul je niets nieuws aantreffen, maar Arise doet het vol enthousiasme, lekker agressief en met gave riffs. Omdat het allemaal best lekker klinkt, zullen we het maar over de ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’ boeg gooien. Liefhebbers van bovengenoemde bands kunnen een poging wagen.

Tracklist:
1. Adrenaline Rush
2. No Memory Of Light
3. Blindead
4. They Are Coming For You
5. Pitch Black
6. The Reckoning
7. Reclaiming The Soul
8. The Fury
9. Dead Silence
10. End Of Days

Score: 80 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 16 maart 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]