Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Make Them Suffer - Severe Disease
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Make Them Suffer - Severe Disease
Al bij de eerste noten van de debuut EP Severe Disease van Make Them Suffer hoor je dat dit een uitermate enthousiast bandje is, dat het best ver kan gaan schoppen in de hardcore scene. Maar daarnaast hoor je ook dat ze er nog niet helemaal klaar voor zijn. Make Them Suffer maakt old school hardcore in de stijl van Merauder en Ryker’s, maar het komt nog niet echt van de grond op deze EP.

Vijf korte nummers staan er op deze schijf, maar het voelt aan als één nummer. De variatie in songstructuur is hier voornamelijk debet aan, of beter gezegd: het gebrek daaraan, aangezien er nergens voluit gegaan wordt. Het geheel is opgebouwd uit losstaande riffs, die bijna nooit echt een geheel vormen. Veel langzame gedeeltes zorgen ervoor dat de aandacht snel verslapt en de zang is redelijk monotoon te noemen, wat eveneens niet bijdraagt aan de energie die de heren toch graag willen uitdragen.

Dat neemt niet weg dat de EP best momenten heeft waarbij je lekker zit mee te tikken op de maat of een riffje meefluit; neem bijvoorbeeld het begin van de titelsong Severe Disease, waar het enthousiasme van de mannen aanstekelijk werkt. Ook tekstueel gezien zit het allemaal wel snor, al zie ik wel weer de standaard hardcore onderwerpen als respect en religie langskomen. Tot slot is de productie, voor een product dat in eigen beheer is uitgebracht, uitermate goed te noemen.

Ik vermoed dat Make Them Suffer het live beter waar kan maken dan de heren op deze plaat laten horen. Op dit moment vind ik ze nog niet klaar voor een volledige CD-release. Zit je echt tot over je oren in de old school hardcore dan is dit schijfje best de moeite van de aanschaf waard.

Tracklist:
1. Open Your Mind
2. Reach The Top
3. Strange Feelings
4. Mood Swings
5. Severe Disease

Score: 62 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 6 maart 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]