Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Caedere - Clones Of Industry
Jaar van release: 2009
Label: Grotesque Productions
Caedere - Clones Of Industry
Constateerde ik laatst nog dat er vorig jaar weinig noemenswaardige death metal op Nederlandse bodem gecreëerd is, nu moet ik daar (gelukkig) alsnog op terugkomen. Een cd die aan het eind van 2009 gemist werd, maar zich uiteindelijk niet laat negeren en alsnog de kop opsteekt om indruk te maken is de nieuwe cd van Caedere, Clones of Industry. Hoewel Caedere de laatste jaren niet heel erg productief geweest is (zes jaar na het debuut en twee jaar na de demo die in zijn geheel op de nieuwe cd staat, komt de band met slechts vijf nieuwe nummers) is daar toch een flinke dijk van een nieuwe plaat.

De matige productiviteit kan de pret dus niet drukken, want al ten tijden van de demo uit 2007 heb ik gezegd dat ik, op basis van de drie nummers, erg naar de full-length uitkijk. Clones of Industry heeft de lijn van het vorige album en de demo ook gewoon doorgetrokken, wat inhoudt dat de snoeiharde nummers vooral lekker raggen en razen. No nonsense, maar acht beukende nummers. Niet overdreven technisch, niet catchy of melodieus of aangelend met een innovatieve twist. Nee, Caedere gaat nog altijd voor the good old brutal death metal en maait wild om zich heen. Een lekkere solo breekt zo nu en dan de intense muur van woest buldergeweld, echter staat Clones of Industry vooral bol van snelle, massieve nummers met logge, diepe vocalen, af en toe aangevuld met een wat hogere grunt. Dit alles vormt een mooie, zieke eenheid, waardoor de cd een blok deat metal beton is geworden en zelfs een nummer over Bokito gewoon goed overkomt.

Deze goed gecomponeerde, goed afgewerkte en goed geproduceerde cd mag absoluut niet gemist worden. Alleen de outro... die kan écht niet! Houd de inside jokes inside.

Tracklist:
1. Tagged
2. Clones of Industry
3. Mock the Mob
4. Reincarnation of a Soul
5. Transitoriness and Oblivion
6. Need for Greed
7. Scorn
8. Bokito

Score: 80 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 18 februari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]