Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2021

Izah - Finite Horizon/Crevice
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer

Izah - Finite Horizon/Crevice

Normaal gesproken verwacht je niet veel van een twee track demootje. Maar als je er dan achter komt dat het schijfje ruim 22,5 minuut klokt zijn de argwaan en nieuwsgierigheid gewekt.

Het Tilburgse sextet noemt bands als Cult of Luna, Converge en Mono als invloeden, maar dat rijtje is makkelijk aan te vullen met bands als The Dillinger Escape Plan, Isis en The Ocean. In dat opzicht zou een plekje op Roadburn of Incubate voor volgend jaar op zijn plaats zijn (beide festivals zijn immers in hun eigen stad). Wat dat betreft geeft Izah hier een fantastisch visitekaartje af.

Punten van kritiek zijn er echter ook. De productie laat eigenlijk wel erg veel te wensen over. Het klinkt allemaal nogal dof. Ook de zang verdient wel wat puntjes van kritiek. Voornamelijk de cleane zang is nogal iel. In dat opzicht is het jammer dat hier niet gewoon wat meer tijd en energie in gestoken is. Daarnaast zijn de overgangen niet altijd even natuurlijk en zijn de tracks hier en daar compositioneel niet overal van dezelfde hoge kwaliteit. Maar dat alles mag de pret niet drukken. Ik heb vertrouwen in deze heren en kijk uit naar wat zij in de toekomst brengen.

Tracklist:
1. Finite Horizon
2. Crevice

Score: 80 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 7 november 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]