Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Carnal Leftovers - Papyral Slashing
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Carnal Leftovers - Papyral Slashing
Negen jaar na de oprichting is het moment suprême dan eindelijk aangebroken voor het Zwolse Carnal Leftovers. Na een demo en een EP is de eerste full-lenghth dit voorjaar een feit en tevens een hengel naar een fatsoenlijke labeldeal. Een goed visitekaartje en een stevig potje death metal.

Carnal Leftovers doet op Papyral Slashing geen gekke dingen. De cd ramt zich met een flink tempo door de kleine 40 minuten heen, maar zorgt nergens voor een scherpe bocht of een hoge drempel. Daar tegenover staan wel acht zeer Zweeds klinkende nummers die constant, maar pakkend en donker van geluid zijn. Donker en een beetje korrelig. Papyral Slashing heeft een hele droge, ruwe en matte sound die zich uitstekend met het tempo en de composities combineert. Soms doet deze cd mij een beetje aan een non-melodieuze versie van het Zweedse Loss denken, want melodie zit, op een paar solo’s na, niet in het slachtpakket . Wel een aardige variatie aan stemgebruik die op de juiste momenten wordt ingezet.

Al met al een prima debuut, zonder fratsen en redelijk easy listening voor een doorgewinterd metaloor (in Zweden zijn deze wegen immers al lang geasfalteerd), maar dat levert nauwelijks hinder op. De nummers lopen lekker en de sound is passend en goed. Jammer alleen dat de solo op het titelnummer een beetje verzopen wordt in het totaalgeluid. Deze zorgt juist voor een beetje meer pit en had er best uit mogen springen.

Tracklist:
1. Vicious Cycle
2. Tropic Misanthropic
3. Structural Collapse (Crap Two)
4. Relaxatives
5. Papyral Slashing
6. Force-Fed Steroids
7. Armpitythefool
8. Botulism (Choose Your Poison)

Score: 73 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 21 oktober 2009

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van miel op 21-10-2009 om 22:27u
Score: 85 / 100

Lekker plaatje dames en heren!!!!!(heb em al een tijdje thuis liggen) Ik vindt de productie trouwens hartstikkle goed!!!