Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Axxis - Utopia
Jaar van release: 2009
Label: AFM Records

Axxis - Utopia

Met dit album weet ik in ieder geval dat Axxis’ vorige album Doom Of Destiny geen toevalstreffer was. De band behaalde vorig jaar met dit kleine kunststukje met gemak mijn top 10 door een solide combinatie te geven van melodie, bombast en aanstekelijkheid zoals het een goede Duitse power metal band betaamd. Utopia wijkt in dit opzicht niet heel veel af van zijn voorganger, in de zin dat al deze elementen nog steeds goed aanwezig zijn, maar lijkt toch alles bij elkaar iets steviger te zijn.

Waar op de vorige albums de vrouwelijke vocalen van Lakonia veelvuldig gebruikt werden, lijkt men hier van dit concept te zijn afgestapt. De vrouwenzang is nog steeds aanwezig, maar krijgt zelden een leidende partij, waardoor de nummers als geheel veel zwaarder overkomen. Ook het gaspedaal wordt steviger ingedrukt dan ooit tevoren, iets wat voornamelijk op nummers als Utopia, Sarah Wanna Die en Underworld goed te horen is, waar furieuze drumpartijen en hakkende gitaarpartijen afgewisseld worden met de euforische zanglijnen en prachtige solo’s. Slechts met het zoetsappige, maar eerlijke My Father’s Eyes (over de dood van zanger Bernard Weiss’ vader) neemt men wat gas terug, om vervolgens met The Monsters Crawl weer hard door te gaan.

Zo goed als Doom Of Destiny vind ik het album echter net niet, want ondanks het feit dat stevige nummers produceren de band goed afgaat, geniet ik toch net iets meer van het wat meer theatrale werk van het voorgaande album. Doordat er hier echter geen zwakke nummers opstaan en de productie loodzwaar is kan ik het album desalniettemin aan iedere liefhebber van Duitse power metal aanraden, want Axxis verdient nog steeds meer aandacht dan ze op het moment krijgen.

Tracklist:
1. Journey To Utopia
2. Utopia
3. Last Man On Earth
4. Fass Mich
5. Arah Wanna Die
6. My Father’s Eyes
7. The Monsters Crawl
8. Eyes Of A Child
9. Heavy Rain
10. For You I Will Die
11. Underworld

Score: 85 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 12 oktober 2009

Meer Axxis:

Axxis - Utopia
Reactie van Erik op 13-10-2009 om 11:12u
Score: 85 / 100

Lekkere metalplaat !

Axxis - Utopia
Reactie van Erwin op 13-10-2009 om 13:26u
Score: 82 / 100

Goede review. De power metal van Axxis is niet bijzonder diepgaand, maar maakt heel treffend gebruik van datgene wat power metal kenmerkt: snelheid, heerlijke gitaarsolo's en melodieuze refreinen!

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.