Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Whiplash - Unborn Again
Jaar van release: 2009
Label: Pulverized Records
Whiplash - Unborn Again
Unborn Again. Dat is de titel van de nieuwe plaat van de band waarvan alle bandleden ooit Tony heetten. Bij deze tweede doorstart is alleen frontman Tony Portaro overgebleven. Met twee nieuwe vrienden wil Whiplash teruggrijpen naar haar gloriedagen, want op het nieuwe, door Ed Repka getekende, artwork staan duidelijke verwijzingen naar Power To Pain, Insult To injury en vooral Ticket To Mayhem.

Een rare situatie als je je bedenkt dat Whiplash allang haar wilde haren verloren heeft. Unborn Again laat dan ook geen felle thrash horen, maar eerder harde rock ‘n’ roll. Dat is geen slechte zaak, want Tony Portaro zorgt ervoor dat het geheel duidelijk als Whiplash klinkt. Het is alleen jammer dat het aan echt goede songs ontbeert. Float Face Down mag dan best tof klinken, maar als het beste nummer van de plaat een cover (I’ve Got The Fire, van Montrose) is, dan doe je toch iets niet goed. Misschien komt het ook wel doordat drummer Joe Cangelosi stiekem een betere zanger is. Het probleem is dat je alle songs wel eens gehoord hebt. De toegevoegde waarde waardoor deze cd niet in je collectie mag ontbreken mist gewoon.

Nou is Whiplash nooit echt een topband geweest. Natuurlijk kan ik op zijn tijd best genieten van Power And Pain, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Unborn Again geef ik het voordeel van de twijfel, omdat dit ‘herboren’ Whiplash in ieder geval enthousiast klinkt en niet zomaar voor het geld terug gekomen is. Wil je een sterke comeback horen, dan kun je wellicht beter naar Artillery’s laatste plaat luisteren. Zij weten wel hoe je na tien jaar met een knaller kunt komen.

Tracklist:
1. Swallow The Slaughter
2. Snuff
3. Firewater
4. Float Face Down
5. Fight Or Flight
6. Pitbulls In The Playground
7. Parade Of Two Legs
8. Hook In Mouth
9. I’ve Got The Fire
10. Feeding Frenzy

Score: 70 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 12 oktober 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Old Mhb op 12-10-2009 om 17:44u
Score: 79 / 100

Hij klinkt best lekker. Normaal gezien gaf ik 80 maar de hoes is me te lelijk en ziet er mijn inziens oerdom uit.

Reactie van poepluier op 17-10-2009 om 08:48u
Score: 70 / 100

Lelijke hoes (zoals gewoonlijk)......en voor de rest is het gewoon zwaar balen dat zo'n band het nog nodig vind om onder de naam Whiplash nog zo iets slechts uit te brengen. Bagger!!!

Reactie van Squidward op 17-10-2009 om 16:59u
Score: 75 / 100

@poepluier
Je vind dat ze iets slecht uitgebracht hebben,maar toch geef je het een ruim voldoende? Niet echt logisch, of wel?

Reactie van poepluier op 23-10-2009 om 06:33u

Logica is bij mij altijd ver te zoeken. Zoals nu.....ik barst van de slaap (+hangover)...moet straks gaan werken en zit nu vanaf 5 uur te internetten.