Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Thorngoth - Rauhnacht
Jaar van release: 2008
Label: Folter Records

Thorngoth - Rauhnacht

Zanger Akhorahil speelde ooit keyboard bij de roemruchte black metalband Lunar Aurora. Als je Rauhnacht luistert, kun je wel horen dat hij daar inspiratie opgedaan heeft, vooral op vocaal gebied. Het heeft hem echter niet geholpen bij het maken van een boeiend album.

De muziek die Thorngoth maakt is nogal slap. Standaard black metal die in eerste instantie nog niet eens zo slecht klinkt, maar nergens spannend wordt. Soms duikt er een aardig element op, maar dat soort momenten gaan helaas snel voorbij. Opener Curse Them, Curse Them is dan nog een van de betere nummers, met een opvallend gitaarstukje.

Het geluid is vrij dof. In sommige gevallen kan dit zorgen voor een duistere en/of smerige sfeer. Bij Thorngoth is dit niet zo. Een wat krachtigere productie had misschien hun muziek beter uit de verf doen komen. Nu komt het vaak voor dat de interessantere stukken meteen verzwakt worden door het doffe geluid. Het album is op deze manier behoorlijk nietszeggend en de sfeer is op veel momenten haast saai te noemen.

Rauhnacht is al in 2008 uitgekomen. Ken je het album nog niet, dan is er beslist geen man over boord. Je kunt je aandacht beter schenken aan bands die hun muziek wél interessant en sfeervol kunnen laten klinken.

Tracklist:
1. Curse Them, Curse Them
2. Kill For Paradise
3. Schiachperchten
4. Der Wanderer
5. Nihilistic Visions
6. Salvation In Silence
7. Abgrund
8. Still, Von Ewigkeit

Score: 54 / 100

Reviewer: Nynke
Toegevoegd: 5 september 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Old Mhb op 05-09-2009 om 15:42u

spijtig, ik vindhet anders wel een leuke hoes.

Reactie van Een Metalfan op 06-09-2009 om 19:00u

goed album.. niet zeiken reviewer!