Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Arathorn - Treue & Verrat
Jaar van release: 2008
Label: Folter Records

Arathorn - Treue & Verrat

Alweer meer dan een jaar geleden bracht het Duitse Arathorn (die ene uit Berlijn) de cd Treue & Verrat uit, een epos over de Oud-Germaanse Siegfriedsage. In ruim een half uur wordt het leven van de bekende drakendoder verteld, onder begeleiding van sfeervol treurige folk metal, met hier en daar een noot black metal.

De muziek is niet zo’n stuk waarvan er dertien in een dozijn gaan, maar ver zit het er niet vanaf. Niet slecht uitgevoerd, maar ook zeker niet iets wat je koopt als je er al een halve kast vol van hebt. De klassieke folk metalinstrumenten en elementen komen grotendeels langs, met af en toe wat onverwachte afwisseling. Hagens Verrat opent met wat episch, hoogstaand folky gepingel en gefluit, wat aardig tegen een klassiek geluid aan schurkt.

De zang is rauw en duister, maar blijft ondanks dat heel folkachtig klinken. Af en toe zijn heldere vocalen te horen, die goed in lijn zijn met het epische, klassieke sfeertje. Vooral in Hagens Verrat, waar duidelijk een verhaal wordt verteld, voegt deze zangstijl veel toe. Qua afwisseling zit het wel goed in Treue & Verrat. Er wordt gespeeld met verschillende tonen en sferen, die allemaal zo hun functie lijken te hebben.

De uitvoering van het album had wat levendiger gemogen en ik vind folk metal een twijfelachtig genre om de Siegfriedsage mee te vertolken, maar over het algemeen ben ik tevreden over wat Arathorn hier gepresteerd heeft. Treue & Verrat is een prima album geworden – geen hoogvlieger – waar maar weinig aan ontbreekt.

Tracklist:
1. Am Tage Der Letzten Schlacht
2. Siegfried von Xanten
• Kapitel I
• Kapitel II
• Kapitel III
3. Hagens Verrat
4. Siegfrieds Tod
5. Ragnarök

Score: 72 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 27 augustus 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Baldurs Tod op 28-08-2009 om 21:31u
Score: 92 / 100

Dit was voor mij een van de beste albums van 2008. Heel goed. Het debuutalbum is ook erg indrukwekkend.