Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Scent Of Flesh - Roaring Depths of Insanity
Jaar van release: 2003
Label: Black Lotus Records
Scent Of Flesh - Roaring Depths of Insanity
Scent of flesh is een Finse deathmetalband die debuteert met dit album. Finse (en ook de andere Scandinavische landen trouwens) groepen staan bekend voor hun excellente technische spelkwaliteiten. Dat is hier ook het geval en dat maakt de cd direct interessant. Deze jonge groep die in 2001 twee demo-cd's maakte, bracht op het einde van vorig jaar deze cd uit.

Er staan op dit album tien old school deathmetal nummers. Qua stijl kan je denken aan Amerikaanse deathmetal uit ongeveer 1992. Alleen komt er op dit cd'tje toch meer melodie voor als je het een vijftal keer hebt opgelegd. In de nummers zitten diepere melodieën verborgen. Dat maakt de 'beuk-deathmetal' van deze groep interessant. Maar het blijft natuurlijk wel brute death metal dus verwacht geen melodieuze Zweedse deathmetal a la In flames. De nummers op zich zijn vrij standaard en er staat naar mijn mening maar één echte klapper op en dat is 'Dark years of carnage' dat een prachtig middenstuk heeft. De teksten zijn spijtig genoeg gewone 'splatter-horror' teksten zonder enige betekenis. Hopelijk verandert dat in de toekomst en blijft de band ook zoeken naar een meer eigen geluid.

Kortom een leuke deathmetal cd die goed en lomp is geproduceerd. De muziek is vrij technisch en afwisselend. Het artwork mag er wel wezen. Ik vind wel het logo van de groep een beetje 'over the top'. Deathmetalfans zullen hier zeker van genieten, het is niet echt een klassieker maar gewoon een vlotte en beukende deathmetalschijf.

Tracklist:
1. Cursed to suffer
2. Eternity in torment
3. Dark years of carnage
4. Witness my madness
5. Drowned into the darkness
6. Rotten, shattered, burned and spoiled
7. Feed the greed
8. Beneath the tombstones
9. Towards eternal lost
10. Reign in violent perfection

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 13 maart 2003

Koop dit album in

Meer Scent Of Flesh:

[ Terug naar de Album Reviews ]