Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juni 2022 is uitgebracht?

Alestorm – Seventh Rum Of A Seventh Rum
Alexisonfire – Otherness
Artificial Brain – Artificial Brain
Bleed From Within – Shrine
Civil War – Invaders
Coheed And Cambria – Vaxis II: A Window Of The Waking Mind
Dinbethes – Balans
Dir En Grey – Phalaris
Hellevaerder – In De Nevel Van Afgunst
Jorn – Over The Horizon Radar
Kardashev – Liminal Rite
Khold – Svartsyn
Kreator – Hate Über Alles
Motionless In White – Scoring The End Of The World
Origin – Chaosmos
Porcupine Tree – Closure / Continuation
Saor – Origins
Satyricon – Satyricon And Munch
Seventh Wonder – The Testament
Soreption – Jord
Temple Of Void – Summoning The Slayer
White Ward – False Light
Wind Rose – Warfront
Wrang – De Vaendrig
een ander studio-album uit juni 2022

[ Uitslag | Enquêtes ]

  5 juli:
 • Escuela Grind, ZALM en Spetterpoep
 • Rammstein
 • 6 juli:
 • Old Man Gloom, Dead Neanderthals en Strom|Morts
 • Turnstile
 • 7 juli:
 • Idles
 • 8 juli:
 • Idles
 • 9 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Semblant, As I May, secret Rule en Structural
 • 10 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Steel Panther
Kalender
Vandaag jarig:
 • Michael Sadler (Saga) - 68

Vandaag overleden:
 • Michael Konovaloff (Hell City) - 2015
Review

Judas Priest - A Touch of Evil: Live
Jaar van release: 2009
Label: Sony Music

Judas Priest - A Touch of Evil: Live

Britse metallegenden Judas Priest hebben er net weer een Europese tour opzitten ter ondersteuning van hun meest recente album, de dubbelschijf met concept Nostradamus. Om dat te vieren vonden de heren het weer tijd voor een nieuw live album, dat is immers al weer enkele jaren geleden, tenminste, wanneer je de dvd uit 2005 en Live in London met Ripper niet meetelt. De bewuste blinde vlek uit voorgaande zin lijkt dan ook op deze nieuwe schijf met titel A Touch of Evil: Live van toepassing te zijn. Onder de noemer ‘nooit eerder live verschenen materiaal’ presenteert dit vijftal elf nummers die we nóg nóóit live op plaat te horen hebben gehad.

Niets is echter minder waar. Het meeste van het materiaal wat we op dit album voorgeschoteld krijgen, is al op de een of andere manier live beschikbaar geweest. Als B-kant, op dvd of met Tim ‘Ripper’ Owens op vocalen, maar dat laatste lijkt voor Judas Priest nog altijd onder de noemer te vallen van een dronken vrijpartij waar je je de dag daarna liever niets meer van herinnert. De slogan van het album is dus wat misleidend.

De setlist is evenmin spectaculair te noemen, en niet meer dan leuk voor de echte fans. De tours waar het materiaal van afkomstig is, 2005 en 2008, hebben veel meer nummers gehad die onder het kopje ‘nooit eerder live te horen’ vallen en zouden op dit album niet hebben misstaan om de boel wat te verfraaien. Denk dan aan Hot Rockin’, Rock Hard Ride Free en I’m A Rocker, wellicht dat de band zelfs wel even een opzettelijk moment van verstandsverbijstering had kunnen ervaren en er een moderne versie van Sinner op had kunnen plaatsen, maar helaas, dat is niet het geval. Wel krijgen we publieksfavorieten Beyond the Realms of Death en Painkiller, maar Halford heeft met name het laatste nummer de afgelopen jaren wel eens beter ten gehore gebracht. Bovendien scheelt er nog wel eens wat aan de opnamekwaliteit van de elf tracks en is de mix soms raar met hele zachte zang en andere eigenaardigheden.

Nee, zelfs als fan van deze band kan ik niet anders dan enigszins teleurgesteld zijn over wat ze met A Touch of Evil: Live ten gehore brengen en is daarmee alleen geschikt voor de echte die hard fans. Live kun je schoonheidsfoutjes nog wegmoffelen onder een spetterende lichtshow, een biertje en de adrenaline van ronkende motoren, maar op plaat is dat wat moeilijker te bewerkstelligen. Priest kan beter dan dit, zeker gezien de spetterende show die ze dit jaar nog in Amsterdam hebben gegeven. Voor een volgend live album misschien toch maar weer een complete show opnemen met alle toeters en bellen, misschien wel een ‘Unleashed in the Studio’-truc uithalen, of wellicht een oude opname uit de kast toveren, maar géén A Touch of Evil: Live 2.

Tracklist:
1. Judas Rising
2. Hellrider
3. Between the Hammer and the Anvil
4. Riding on the Wind
5. Death
6. Beyond the Realms of Death
7. Dissident Aggressor
8. A Touch of Evil
9. Eat Me Alive
10. Prophecy
11. Painkiller

Score: 65 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 9 juli 2009

Meer Judas Priest:

Judas Priest - A Touch of Evil: Live
Reactie van peetn op 10-07-2009 om 18:12u
Score: 55 / 100

Begrijp echt niet waarom ze de TIM periode willen uitwissen,heb ze dan verschillende maal live gezien en vond dit dik oké,ook hun platenwerk met Tim was nu ook niet echt slecht te noemen,als halford eens een mindere dag heeft,wat nogal dikwijls voorvalt is het ook maar en triestige bedoening

Judas Priest - A Touch of Evil: Live
Reactie van Old Mhb op 10-07-2009 om 19:59u
Score: 50 / 100

Pure geldklopperij. Sommige boothlegs waarop deze nummers te horen zijn geven een beter live - beeld weg. Dat ze Tim's periode stilzwijgen zal wel te maken hebben met contracten en van die bullshit. De Priest begint meer en meer op een overjaarse koster te gelijken.

Judas Priest - A Touch of Evil: Live
Reactie van De pomper op 08-08-2009 om 11:40u
Score: 48 / 100

Tsja, niet echt een slechte release maar gezien het omvangrijke oeuvre toch een zeer magere oogst aan live nummers.
Om over de zangkwaliteiten van onze metal "god" te zwijgen.
Deze band is gewoon uitgeblust.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.