Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2021

Alestorm - Black Sails At Midnight
Jaar van release: 2009
Label: Napalm Records
Alestorm - Black Sails At Midnight
Mijn collega Rik voorspelde al dat folk metalband Alestorm nog wel eens heel populair kon gaan worden. En daar heeft hij groot gelijk in gekregen: debuutalbum Captain Morgan’s Revenge werd overal enthousiast ontvangen, de band doet de ene tour na de andere en inmiddels hebben de heren menig zomerfestival gezien. Platenmaatschappij Napalm wil dan ook het ijzer smeden als het heet is en snel een nieuw album uitbrengen. Het gevolg was dat Alestorm in oktober vorig jaar onverwachts in de studio zat en zanger Chris in korte tijd nog acht nummers heeft moeten schrijven.

Gelukkig kon hij nog wel putten uit het oud materiaal van het Battleheart-tijdperk. No Quarter komt van een demo en bevat de welbekende tune van Pirates Of The Caribbean. Ook staat er wederom een cover op de plaat: het geniale en perfect bij Alestorm passende Wolves Of The Sea. Vorig jaar was dit de Letse inzending van het Eurovisiesongfestival. De andere nummers zijn speciaal voor dit album geschreven en het niveau is erg wisselend. Met Keelhauled weet Alestorm een geweldig nummer neer te zetten, dat een aanstekelijke melodie en vrolijke violen heeft. Het thrashy Black Sails At Midnight doet het ook goed, terwijl ze met de ballade To The End Of Our Days de plank volledig misslaan.

De band zet de sfeer en toon van Captain Morgan’s Revenge voort, maar waar op dat album ieder nummer gewoon sterk was, is dat hier niet altijd het geval. Misschien heeft het te maken met de veranderingen in de line up of misschien had de band gewoon te weinig tijd in de studio. Naar mijn idee hadden nummers als The Quest en Chronicles Of Vengeance gewoon beter uitgewerkt kunnen worden. Pluspunten zijn de productie die vooruit is gegaan, het gebruik van meer echte instrumenten en knallers als Keelhauled, Leviathan en Wolves Of The Sea. Bij de digipack-versie zit overigens nog een bonus dvd met het optreden van Wacken 2008. En zoals de voice-over op mijn promo al zei: ‘Remember, piracy is a crime!’ Liefhebbers van Alestorm weten dus wat ze te doen staat. Arrrrrrr!

Tracklist:
1. The Quest
2. Leviathan
3. That Famous Ol’ Spiced
4. Keelhauled
5. To The End Of Our Days
6. Black Sails At Midnight
7. No Quarter
8. Pirate Song
9. Chronicles Of Vengeance
10. Wolves Of The Sea

Score: 80 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 24 mei 2009

Koop dit album in

Meer Alestorm:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van pos op 25-05-2009 om 11:15u

Jammer dat ik na het lezen van deze recensie amper een idee heb wat voor muziek het nu eigenlijk is. Ik zie het woord thrashy dus het zal wel een thrashband zijn ?

Reactie van Nicole op 25-05-2009 om 11:31u

Aangepast.

Reactie van Smetsar op 30-05-2009 om 19:03u
Score: 88 / 100

Shiver me timbers! Wat een fantastische schijf is dit toch! Vooral Keelhauled en That Famous 'ol Spiced zijn geniale nummers!

Reactie van speedfreak op 07-06-2009 om 19:14u
Score: 90 / 100

Geweldige cd.
Wat me nu wel opvalt en dat had ik na de eerste cd niet dat er veel overeenkomsten met Turisas zijn.
maar toch een heel lekkere cd.

Reactie van Éomer op 17-06-2009 om 12:51u
Score: 85 / 100

Meer van hetzelfde, maar damn...wat is het catchy! Vooral 'Keelhauled' en 'Leviathan' steken er voor mij bovenuit.

Reactie van reempjuh op 17-11-2009 om 19:55u
Score: 100 / 100

YARRR
ze zijn echt vet goed
ik heb ze live gezien op t panganfest in haarlem
en t was gewoon uber vet : )
ik heb zelfs de handtekening van de zanger + hoedjes

Reactie van Stiggie op 08-01-2010 om 23:07u
Score: 100 / 100

Ik vind nou juist vrijwel alle nummers op deze ijzersterk, met uitzondering van chronicles of vengeance en black sails at midnight. Alle anderen horen bij mijn favoriete nummers aller tijden. Meeste albums van de meeste bands hebben maar 1 of 2 nummers die me boeien.

Reactie van youri op 09-09-2010 om 20:08u
Score: 90 / 100

geniaal album
ik vind To The End of Our Days juist een van de betere nummers, ik vind de stem dan ook een beetje op die van Quorton lijken op het hammerheart album , of zeg ik nu echt iets raars:P?