Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

Phobia - 22 Random Acts Of Violence
Jaar van release: 2008
Label: Candlelight Records
Phobia - 22 Random Acts Of Violence
Phobia maakt grindcore, komt uit Orange County (U.S.A) en heeft onlangs haar laatste album 22 Random Acts Of Violence uitgebracht. Phobia bestaat al sinds 1990 en de band heeft al een fiks aantal albums en EP’s uitgebracht. Ik had tot op heden nog nooit van deze band gehoord, maar wat is dit toch een aangename kennismaking.

Phobia is voer voor liefhebbers van het oude werk van Napalm Death, Terrorizer en Defocation, want de sound van Phobia sluit hier genadeloos op aan. Phobia is een woeste wervelwind die als een dolle langs je heen raast en alles op zijn weg verpulvert. Of het nu gaat om wolkenkrabbers, booreilanden, Opel Astra’s whatever, alles moet eraan geloven en niets blijft heel.

De blastbeats zijn vlijmscherp en kunnen in ieder geval door een mens ook live waargemaakt worden. Wat me verder enorm bevalt is de combinatie van een zware grunt met een heerlijke hysterische gil en de puike productie van het album waardoor de muziek nog net wat meer impact krijgt. Knap detail is dat Phobia een bepaalde look and feel aan de 22 nummers weet mee te geven waardoor je toch naar dit album blijft luisteren zonder ook maar een moment van verveling of “been there, done that” te ondergaan. Dit is erg knap, mede omdat dit genre natuurlijk al redelijk uitgemolken is. Mijn absolute favorieten zijn de nummers Bring The War (geweldige opener), Death To Pigs (pure waanzin) en Anarchist Farce (zeer old school).

Zolang er dit soort meesterwerkjes uitkomen zit het wel goed met de grindcore. Dus als je behoefte hebt aan een klein half uurtje pure powerplay dan is dit album een ware aanrader.

Tracklist:
1. Bring The War
2. Savannah's Assault
3. Continue Insane
4. MVP
5. Death To Pigs
6. Ultimate Suffering
7. Sane
8. Anarchist Face
9. Beer, Bitches And Bulletbelts
10. Rise Up
11. Abuse The Truth
12. Wasted Time
13. Instruments Of Deception
14. Soulless Eyes
15. I Reject
16. Dead End
17. Protest--Solution
18. Nihilistic Grindcore
19. Eyes Of A Citizen
20. Bleed To The End
21. Depression Is A Killer
22. Blackened Day

Score: 87 / 100

Reviewer: Ard
Toegevoegd: 5 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]