Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-08-2020

Queensr˙che - American Soldier
Jaar van release: 2009
Label: Rhino Entertainment
Queensr˙che - American Soldier
Na een paar platen die ver beneden peil waren, en een maar matige opvolger voor wat velen beschouwen als een van de beste conceptalbums ooit, komt Queensr˙che nu met een album vol oorlogsverhalen. Wie nu een album vol lekker agressieve nummers vol dood en verderf verwacht komt bedrogen uit. Het zijn de verhalen van echte soldaten die centraal staan.

Muzikaal gezien is het album het beste te vergelijken met Promised Land, en de tragere, deprimerende nummers van de albums erna. Het album ademt een erg donkere, melancholische sfeer uit, doordat de niet al te harde nummers de boventoon voeren. Die sfeer wordt versterkt door de thema's in de nummers. Liefhebbers van vurig gitaarwerk komen helaas niet vaak aan hun trekken, al staan er toch nog wel een paar erg lekkere gitaarsolo's op het album.

Gastrollen genoeg op het album, want in bijna elk nummer zijn samples te horen van de gesprekken die frontman Geoff Tate voerde met soldaten. De verhalen die zij vertelden over wat ze meemaakten vormen de onderwerpen van de nummers. In Unafraid, wat toch wel een van de hoogtepunten van het album is, nemen deze samples zelfs de plaats in van de normale coupletten, en komt Tate alleen aan bod in het refrein. Ook Tate's eigen dochter Emily doet mee, in het nummer Home Again. Ze klinkt precies zoals je zou verwachten van een kind van 10, dus verwacht geen nachtegaaltje. Toch heeft het nummer wel zo z'n charme, aangezien het samenspel perfect bij het thema van het nummer past.

Het enige probleem dat ik met American Soldier heb is dat het toch net teveel van het goede is. Sommige tracks klinken wat zeikerig in de oren, en Geoff Tate klinkt bekakter dan voorheen, wat soms toch wel wat storend is. De productie is overigens dik in orde. Het geluid is kraakhelder. Al met al is American Soldier toch een erg goed album, al heeft het wellicht wel wat luisterbeurten nodig voordat het kwartje valt.

Tracklist:
1. Sliver
2. Unafraid
3. Hundred Mile Stare
4. At 30,000 Ft.
5. A Dead Man's Words
6. The Killer
7. Middle Of Hell
8. If I Were King
9. Man Down!
10. Remember Me
11. Home Again
12. The Voice

Score: 81 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 17 april 2009

Meer Queensr˙che:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Marcel op 17-04-2009 om 13:03u
Score: 70 / 100

goeie recentie terecht verwacht geen operation mindcrime 1

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Herman Geritz op 17-04-2009 om 16:22u
Score: 10 / 100

In geen tijden zo`n waardeloze cd gehoord!

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van iron_dennis op 17-04-2009 om 18:47u

Operation mIndcrime en Empire zijn de enoge twee goede platen die deze band ooit uitgebracht heeft. De rest is BAGGER! Iedereen zit te wachten op een plaat van het niveau van Mindcrime... maar die zal er nooit meer komen. Vlug ermee kappen!
En wat betreft die geinterviewde oorlogsveteranen. De buurman van Beavis & Butthead, dat is pas een oorlogsveteraan!

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Een Metalfan op 17-04-2009 om 20:07u

effe reageren op Dennis , hij heeft gelijk over die oorlogsveteraan.
Vlug eventjes wat extra dollars meepikken door de cd de titel American
Soldier te noemen.
Zal zeker extra wat opbrengen in Amerika STELLETJE Patriotten.
Ben het wel niet eens met alleen maar twee goede cd's de voorgangers
waren goed tot zeer goed.
Advies voor Queensryche STOP AUB , dit album is zo geforceerd.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Rinus op 18-04-2009 om 00:00u
Score: 60 / 100

Tot en met Operation Mindcrime brachten ze prima platen uit.
Queensryche en the warning draai ik toch wel geregeld.
Misschien zijn we tegenwoordig wel een beetje verwend.
Vroegah had je nog van die "groei cd's. In 1e instantie was er geen reet aan. Maar na tig keer draaien bleken dit de juweeltjes te zijn.
Heden ten dage is het vaak downloaden, 1 keertje luisteren, valt die tegen. Hup delete! en op naar de volgende.
Of dit zo'n juweeltje is? Ik betwijfel het. Time will tell.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Draadnagel op 18-04-2009 om 17:59u
Score: 80 / 100

Vond hem in eerste ook niet zo denderend, maar na een aantal keren draaien kan ik deze cd toch wel waarderen. Ik vond Promised Land overigens wel een erg goed album. En vergeet Mindcrime toch gewoon is. Slayer zal nooit meer een Reign In Blood maken, Machine Head nooit meer een Burn My Eyes en zo kan ik nog wel doorgaan......

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van priest op 19-04-2009 om 12:29u
Score: 40 / 100

Saai album, ik mis de power uit nummers als Queen of the reich en nightrider, nou dan maar de spanning die in nummers als breaking the silence, spreading the disease en de rest van het mindcrime album zit, maar ook die vind ik alleen een heeeeeeeeel klein beetje terug in The Killer.

Als queensryche tijdens hun optredens dit jaar weinig oude nummers spelen zijn ze denk ik live voor veel fans afgedaan.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Erik op 20-04-2009 om 15:49u
Score: 85 / 100

Na een paar keer luisteren is dit toch best wel een heel goed album.
Mischien niet heel erg heavy maar wel erg sfeervol en de toevoeging van een saxofoon in sommige nummers is ook erg geslaagd.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Arie op 20-04-2009 om 22:36u
Score: 75 / 100

je kunt queensryche van alles kwalijk nemen maar niet dat ze een "STELLETJE Patriotten" zijn. een van de weinige amerikaanse (sub)topbands die duidelijk een politiek standpunt innemen tegen Bush.
mindcrime zal nooit evenaard worden, dat is duidelijk. verder moet deze cd nog verder bij mij inslijten.
tot nu toe een 75,

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Johan op 22-04-2009 om 08:24u
Score: 80 / 100

Na enkele luisterbeurten lijkt me dit hun beste album sedert Promised Land

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Old Mhb op 22-04-2009 om 21:17u
Score: 80 / 100

Ik vind hem goed. Hij ligt lekker in het gehoor als ik es een rustige avond wil. Gewoon een goeie luisterplaat.
En wat Home Again betreft, Ik denk dat Tate gewoon wou aantonen hoe het voelt om als papamilitair en dochter van 10 herrenigt te worden na lange afwezigheid.
Dat kun je best doen met een kind van die leeftijd. Tate is geen militair maar dochterlief zal hem ook wel veel moeten missen tijdens zijn afwezigheid als ie on de road is.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van ZardoZ op 26-04-2009 om 15:30u
Score: 40 / 100

Dreutelrock op zondagmiddag-wandeltempo. Iets anders kan ik er helaas niet van maken.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van koen op 27-04-2009 om 09:08u
Score: 90 / 100

In eerste instantie vond ik er ook niks aan, maar na meerdere luisterbeurten vind ik hem erg gaaf. Net als de meeste Queenryche cd's moet je gewoon groeien in de cd. En dat zijn toch de cd's die ik uiteindelijk het meeste draai.
Het is i.d.d. een rustige cd, maar is The Warning dat ook niet? Die werd in eerste instantie ook matig ontvangen zeker t.ov. de EP Queen of the Reich, nu wordt het toch een (bijna) klassieker genoemt....

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Een Metalfan op 27-04-2009 om 09:59u

Queenryche is eigelijk het enige metalalbum, daarna is queensryche steeds rustiger geworden, vind ik persoonlijk erg jammer.

Ik had graag gezien dat ze op t tempo van queen of the reich en nightriderwaren doorgegaan en in l;ijstjes met priest, saxon en maiden hadden gestaan.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van Essence op 15-05-2009 om 21:33u
Score: 90 / 100

Vindt het zelf een zeer goed album. Een band verandert voor de één de goede kant voor de ander..... Heb alles van Queensryche , na het matige Empire sloegen ze voor mij een goede richting in met Promissed land maar daarna ging het voor mij toch mis met als dieptepunt OMC2. Een metal band zijn ze allang niet meer, het gehaketak hebben ze al lang geleden achter zich gelaten, gelukkig maar.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van JD op 03-05-2010 om 21:38u
Score: 90 / 100

het album tweemaal beluister en ik vind het gewoon ouderwets goed.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van enchant op 26-08-2010 om 10:10u
Score: 84 / 100

Ik vind ook dit album weer goed. Heb alles van Queensryche, en alleen OM2 en HITNF zijn zware tegenvallers. Na het goeie "Tribe" vind ik dan ook écht dat de band sterk bezig is. Maar smaken verschillen nu eenmaal. Mindcrime en Empire zijn in een totaal andere tijd gemaakt en mag je niet als ijkpunt nemen, vind ik. De band is geëvolueerd, en de meeste fans ook. Favorieten genoeg op deze CD, met A Dead Man's words als absolute klapper IMO.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van René op 25-04-2011 om 16:18u
Score: 6 / 100

nou wat een creatief slechte plaat, hier had zoveel ingezeten, ik ben gek op gepraat door de muziek, maar hier slaan ze vaak de plank mis en dan de muziek die zo inspiratieloos is en de solo's waar heb ik die meer gehoord.

jammer queensryche is nu echt een doorsnee band geworden.

en dan na de tour met dream theater en fates warning zeide ze nog dat fates warning muziek maakte die hun ook al lang gemaakt hebben maar mischien moet je je narrow view dan toch even open breken jongen want fates warning maakt toch echt steeds beter muziek dan jullie.

Queensr˙che - American Soldier
Reactie van gilly op 30-04-2013 om 09:33u
Score: 65 / 100

Hopelijk maken ze t goed met hun nieuwe release want deze cd hier is boring, inspiratieloos. Met het thema kan hier veel meer en beter gedaan worden. Nu een foutje kan altijd , volgende keer beter...