Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

Tardy Brothers - Bloodline
Jaar van release: 2009
Label: Candlelight Records
Tardy Brothers - Bloodline
Al jaren liepen John en Donald Tardy met het idee rond om een eigen project op te richten. Tardy? Waar kennen we die naam van? Juist! We hebben het hier over respectievelijk de zanger en de drummer van Obituary. Vanwege de drukte die Obituary met zich mee bracht, hebben de broers nooit de tijd gehad om hun eigen ideeën te vereeuwigen. De bedoeling is om Bloodline niet als Obituary te laten klinken, maar het lijkt me een onmogelijke zaak vanwege John Tardy’s herkenbare strot. Het feit dat Jerry Tidwell (ex-Obituary) en Ralph Santolla zich onder de vier uitgenodigde gitaristen bevinden, maakt zo’n doelstelling alleen maar lastiger.

De muziek doet natuurlijk in de eerste plaats aan Obituary denken. Op het eerste gezicht lijkt er weinig verschil te zijn, maar na een tijdje komt toch het besef dat dit niet helemaal oldschool death metal is. Het geheel doet net wat kalmer aan. Ralph Santolla heeft veel ruimte gekregen om te soleren en de ritmesectie is zowaar nog wat logger dan Obituary. John Tardy brult er ouderwets op los en ook het niveau van de plaat is gelijk aan het werk van zijn andere band. Toch zijn er enkele songs die eruit schieten. I’m Alive bevat een prachtige, enigszins treurige gitaarlijn, wat een mooi contrast oplevert met het lompe ritmewerk. In Screan Descendent is op aparte wijze een akoestische gitaar verwerkt en afsluiter Fade Away is een typische beuker die niet misstaan zou hebben op Xecutioner’s Return of Frozen In Time.

Bloodline is een plaat die alle Obituary fans zou moeten kunnen behagen. Helaas hebben de gebroeders Tardy wat weinig geëxperimenteerd om met hun nieuwe project een eigen gezicht te creëren. Ik hoop daarom dat ze voor de volgende plaat een aantal gastmuzikanten van buiten de death metalscene uitnodigen.

Tracklist:
1. Bring You Down
2. Bloodline
3. I’m Alive
4. Deep Down
5. Wired
6. Fates Call
7. Eternal Lies
8. Screan Descendent
9. Fade Away

Score: 82 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 10 april 2009

Meer Tardy Brothers:

[ Terug naar de Album Reviews ]