Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Hatred - Chaos In The Flesh
Jaar van release: 2003
Label: eigen beheer
Hatred - Chaos In The Flesh
Eind vorig jaar dook Hatred de studio (Harrow) in om een mini cd op te nemen. Het resultaat zijn vier brute death metal 'liedjes'. Eventjes een introductie: Hatred is een Nederlandse band (uit het Zuiden) en ze hebben al één cd uitgebracht en nu is er dus deze mini cd. De band heeft in maart 2002 ook al een Europese tour gedaan met Dementor, Chrusher en Eternity. Kortom een band met toch al wat ervaring.

Deze twintig minuten durende death metal platwals bevat dus vier nummers. Dit cd'tje begint sterk met 'End of time' dat 'catchy' strofen kent. Het tweede nummer (en titelnummer) is nogal chaotisch en druk. Niet echt zo ongelofelijk sterk, maar het beukt wel lekker weg. 'Filling the massgraves' vind ik het beste nummer. Een traag en meeslepend nummer dat me qua sfeer doet denken aan Obituary's death metal klassieker 'The end complete'. En dat is nooit mis natuurlijk. En 'The path of the unknown' tenslotte, doet me denken aan het eerste nummer van deze mini.

Dus als we nog eventjes alles overzien vind ik dit best een leuk cd'tje. Persoonlijk had ik liever wat meer thrash invloeden gezien en de groep heeft ook niet echt een eigen stijl. Ik herken invloeden van Vader, Obituary, Immolation en Death. Maar niet zo complex. Vooral de gitaarleads konden naar mijn mening beter uitgewerkt worden. Kortom, bekijk de site van deze groep eens en alhoewel dit cd'tje niet essentieel is, misstaat het zeker niet in je collectie.

Tracklist:
1. End of time
2. Chaos in the flesh
3. Filling the massgraves
4. The path of the unknown

Score: 72 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 25 februari 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van summoner op 26-02-2003 om 23:27u

Wat een belachelijk coverartwork! :-D